На кораблях ВМС України, на які незаконно напала і захопила Російська Федерація, знаходилися співробітники військової контррозвідки СБУ. Даний факт офіційно підтвердив голова СБУ Василь Грицак.

За словами Грицака стало відомо, що офіцери СБУ відповідно до закону виконували службові завдання. Також голова СБУ повідомив, що один з офіцерів отримав важке поранення.

Азовське море
Азовське море

"Здивування окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не говорить про те, що такої практики немає в органах контррозвідки країни-агресора", - наголошують в СБУ.

У Службі зазначили, що в рамках своєї компетенції приймають всі можливі заходи для звільнення полонених.

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Варто нагадати, що Україна не має що протиставити Росії у випадку серйозного військового конфлікту у морі. Це показала атака в Керченській протоці 25 листопада. Під час конфлікту на морі 25 листопада Україна втратила артилерійські катери (проекту "Гюрза") "Нікополь" та "Бердянськ", а ще буксир "Яни Капу".

Катери, які було захоплено, досить невеликі і не мають високої вогневої мощі. В екіпажі цих кораблів було всього кілька людей. А буксир "Яни Капу" і зовсім не є ударним кораблем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Держдуми РФ, лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що конфлікт на Донбасі схожий на війну СРСР в Афганістані. Таку думку скандальний російський політик висловив під час зустрічі на тему тридцятиріччя виведення військ з Афганістану. Так, за словами Жириновського, введення російської армії в близькосхідну країну було помилкою. При цьому він додав, що Росія могла б досягти якогось успіху в тому випадку, якщо б змогла захопити всю Україну.

Нагадаємо, в Україні - військове положення, що варто знати кожному з нас.

Як повідомляв Знай.uа воєнний стан в Україні: Кравчук, Кучма і Ющенко не повірили Порошенко.

Знай.uа писав, відірвані пальці і море крові: з'явилися моторошні дані про стан захоплених ФСБ українців.