Персональні дані групи російської приватної компанії під керівництвом Дмитра "Вагнера" Уткіна в мережі оприлюднила Служба безпеки України.

За інформацією спецслужб відомо, що ці головорізи орудували на Донбасі і воювали проти українських захисників. Частина з цих бойовиків також воювала в Сирії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-центру СБУ в соцмережі Facebook.

"СБУ приєднується до ініціативи російського МЗС, яке запустило флешмоб-плагіат #ИхТамНет. Під цим хештегом публікуємо чергову добірку персональних даних найманців ПВК Вагнера. Спеціально для (речника МЗС РФ) Марії Захарової – прізвища №59, №60 і №61 російських "ихтамнетов", які загинули в результаті "пригожинского настання" 7 лютого 2018 року в сирійському Дейр-ез-Зорі", - іронізують в СБУ.

В СБУ також підкреслили, що "за традицією" останки ліквідованих найманців в РФ видали їх рідним тільки в квітні - "щоб не заважати виборам президента РФ".

Варто нагадати, що після зустрічі в Москві міністра оборони Росії Сергія Шойгу з лівійським маршалом Халіфом Хафтаром, на якій був присутній російський мільярдер Євген Пригожин, якого вважають творцем "фабрики тролів" і приватної військової компанії "Вагнера", в мережі з'явилася інформація, що російських найманців можуть перекинути до Лівії. Про це повідомляє Новая газета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мережі з'явився новий, судячи з усього, уточнений список бойовиків так званих "ЛДНР", загиблих під час громадянської війни на сході України, і найманців, убитих у Сирії. У списку названо 4569 прізвищ.

Більшу частину цього списку складають жителі України (3211 прізвищ), в ньому також багато росіян (995 осіб). У списку зустрічаються поодинокі вихідці практично з усіх колишніх союзних республік, у тому числі з Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови.

Нагадаємо, збирав військову інформацію: щура "ДНР" схопила СБУ.

Як повідомляв Знай.uа СБУ зірвала маски з путінських найманців Вагнера.

Знай.uа писав, у Путіна порахували росіян, загиблих заради нафти і Асада.