Посол України у Чехії Євген Перебийніс прокоментував скандальну заяву колишнього президента Вацлава Клауса.

Про це повідомляє Radio Praha.

У повідомленні йдеться, що заява колишнього президента Чехії Вацлава Клауса про те, що еліти західних країн, зокрема Чехії, нібито підштовхують Україну до провокацій проти Росії і її президента Володимира Путіна, викликала жорстку реакцію з боку посла України в Празі Євгена Перебийніса і деяких чеських політиків.

Путін
Путін

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Клаус заявив, що Путін поводиться "обережно і тверезо" і не реагує на кожну "провокацію". На своїй сторінці в Twitter Перебийніс звернувся до колишнього керівника Чехії з питанням:

"Чи свідчить ваша заява про Україну про одностайність з тими, хто вважав, що в 1938 році Чехословаччина спровокувала "обережного і тверезомислячого" Гітлера?"

Реакцію дипломата привітали чеські політики євродепутат Яромира Штетина і екс-голова фракції партії ТОР 09 Мірослав Калоусек.

Нагадаємо, Президент Чехії Мілош Земан виступив за те, щоб Прага офіційно виступила проти звеличення військових злочинців Україною.

Про це написав у Twitter представник президента Чехії Іржі Овчачек.

Міністерство закордонних справ Чехії, зокрема, його голова Томаш Петршичек, "на звеличення бандерівців в Україні боязко мовчить".

"Якщо б це відбувалося в Росії, будуть видавати тисячі різних заяв. Ганьба!"- йдеться далі в Twitter Овчачка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, члени ОУН несуть відповідальність за смерть 347 чехів на Волині у липні 1943 року, заявив лідер комуністичної партії Чехії і Моравії Войтех Філіп у своєму інтерв'ю виданню Denik N, про що повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на "Гордон".

Чиновник піддав критиці слова міністра закордонних справ Чехії Томаша Петржичека, який не так давно заявив, що визнання українською владою воїнів ОУН і УПА борцями за незалежність – це внутрішня справа України.

Також Знай.ua писав про те, що якщо країни Західної Європи не отямляться і далі підтримуватимуть будівництво газопроводу "Північний потік - 2", це призведе до домінування російського "Газпрому" на ринку.