Найбільш розповсюджений спосіб зігрітися взимку окрім ковдри, обіймів та вчасно увімкненого опалення – чай. Втім, дієтологи застерігають: у зимній період краще від нього відмовитися взагалі.

Як запевняють лікар загальної практики Вікторія Агальцова і лікар-терапевт Олена Басова, красуням слід забути і про дієти на час холодів. За словами фахівців, гарячі напої розширюють судини. До того ж, тепло швидко випаровується при виході на вулицю.

Більш того, медики не радять відмовлятися від жирів і сідати на дієти, тому що більш насичене харчування є джерелом енергії для підтримки температури тіла.

"Зима, а тим більше морози, не час для голодування. У морози не до дієти - не варто відмовлятися від жирів. Вони є джерелом енергії для підтримки внутрішньої температури тіла. Я звичайно ж не закликаю посилено харчуватися висококалорійною їжею, але від пари бутербродів з салом або вершковим маслом буде тільки користь ", - зазначила Агальцова.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

В свою чергу лікар-терапевт Олена Басова уточнила, що в холодну пору року варто більше їсти м'яса - яловичини і свинини, щоб підвищувати рівень гемоглобіну в крові.

"Треба їсти червоне м'ясо, а не травичку жувати. А то багато вегетаріанців розвелося, вони ходять, їх вітром здуває. А незамінні амінокислоти тільки в м'ясі містяться. У морози потрібно, щоб наша енергетична батарея гріла нас, а енергії від капусти отримати не можна" , - пояснила вона.

Існує кілька продуктів, котрі навпаки краще додати у свій раціон взимку, аби зміцнити імунітет і почуватися краще:

Червоний перець

Вітамін C зменшує втому, водночас зміцнюючи імунну систему. А це дуже важливо впродовж холодних місяців. Цитрусові вважають найефективнішими продуктами, які підвищують рівень вітаміну С і захищають від застуди.

Гриби

Гриби – чудовий додаток до зимового раціону.

Печериці вважаються чудовим джерелом вітаміну D, який допомагає покращити імунну систему. У грибів є цілий ряд поживних речовин на кшталт антиоксиданту селену. У грибах також є ніацин, калійна мідь та фосфор. До того ж, гриби постачають білок, вітамін С і залізо.

Сир

Найбільше вітаміну D ми отримуємо від сонця, а його взимку менше. Цей вітамін відіграє величезну роль у попередженні хвороб і підтримці здоров’я на оптимальному рівні. Його нестача стримує роботу частини мозку – гіпоталамусу. А це може зробити нас сонними і демотивованими.

Кориця

Якщо взимку ви плануєте їсти усе і без обмежень, переконайтесь, що у вашому раціоні десь та й буде кориця. Вона наповнена сильними антиоксидантами більше, ніж майже всі інші приправи і трав

Дивіться: Поради дієтолога - Що їсти взимку

Нагадаємо, оприлюднено повний перелік товарів та послуг зі споживчого кошика на 2019 рік.

Як повідомляв "Знай.ua", дієтологи спростували міф про шкідливість пізньої вечері. Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть ціни на хліб.