У Кривому Розі після підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті місцеві автовласники об'єдналися і безкоштовно беруть попутників.

Підвищити вартість проїзду в громадському транспорті влади Кривого Рогу обіцяли ще восени. А 9 січня таки прийняли непопулярне рішення - основні міські маршрутки подорожчали на третину, аж до 8 гривень. Комунальні автобусні маршрути подорожчали на гривню - до 5 грн, деякі стали по 6, ще 15 маршрутів - 7. У неділю, 27 січня, люди навіть збираються вийти на мітинг проти, як вони самі кажуть, "транспортного свавілля".

Місцеві автовласники підтримали "безкінних земляків" і заснували місцевий "бла-бла-карчик", аналог популярного всеукраїнського сервісу.

Водії об'єдналися, створили в соцмережах групу, яку назвали "Попутка Кривий Ріг", і публікують там оголошення.

Пасажирів поки що втричі більше, ніж бажаючих їх підвезти, але популярність "Попутки" набирає обертів.

Ті, у кого машина є, розуміють звичайних пішоходів, адже Кривий Ріг - місто особливе, машина тут не розкіш, а швидше необхідність. Довжина міста - 126 кілометрів, щоб дістатися з одного кінця в інший, потрібно витратити багато часу, грошей і сил.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Організатори "бла-бла"-акції, щоб їх було зручно розпізнати, придумали розміщувати на автомобілі наклейки з фірмовим логотипом.

- Пропоную написати "Попутка", - говорить один із автовласників. - Наклейки в будь-якій кількості зроблю за свій рахунок, роздам безкоштовно!

Скоро до бойкотуючих маршрутки городянам додадуться ще пасажири електротранспорту. У мерії анонсували, що проїзд у трамваях та тролейбусах зросте з 2,5 до 4 грн.

Пасажири бунтують

Транспортні бунти сколихнули та інші міста України. В Херсоні, наприклад, коли оголосили про підвищення ціни на проїзд з 4 до 6 грн, люди вийшли на акції протесту і навіть ледь не відправили рідного мера у відставку.

"Майдан" затіяли і жителі Тернополя, коли їм оголосили нові тарифи. Городяни перекривали вулиці, обурювалися, але так нічого і не домоглися. Ще в листопаді проїзд в електротранспорті став 5 грн замість 4, а в маршрутці 6 грн замість 5.

У Черкасах водії маршруток влаштовували страйки, мовляв, їздити дешевше 6 грн не хочемо, а в ідеалі взагалі тариф повинен бути 8 грн.

В Білій Церкві підвищення ціни на проїзд обіцяють з 1 лютого, причому відразу з 5 до 7 грн. Така ж сумна доля чекає і електротранспорт - анонсований новий тариф 5 грн.

Нагадаємо, кінець маршруткам: українцям анонсували революційні зміни на дорогах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, дорослі провчили школярів, які не поступилися місцем в маршрутці: урок вийшов жорстоким.

Також Знай.ua писав, що в Запорожжі сталася аварія на дамбі - зіткнулися інкасаторська машина і три легкових автомобіля.