Справи нещодавно націоналізованого Приватбанку стрімко йдуть у гору: тільки за 2019 рік прибуток фінустанови склав 11,7 мільярдів гривень. Але зупинятися на цьому банк не збирається – потрібні нові технології, щоб залучити клієнтів і збагатитися ще більше. Як заявив голова правленя Приватбанку Петро Крумханзл під час прес-конференції в Дніпропетровську, особливу увагу в 2019 році буде приділено впровадженню біометричних технологій.

Оскільки "Приват" успішно і давно освоїв технологію Corezoid, проблем з впровадженням біометрії в установі не буде.

«Один з прикладів, куди ми хочемо йти в майбутньому — це біометрія», — додав банкір. Він повідомив, що «Приватбанк» вже розробляє технологію надання банківських послуг клієнтам за допомогою розпізнавання обличчя, відбитків пальців і голосу.

Так само банкір підкреслив, що це найкращий результат банку після кризи і початку воєнних дій в Україні. Там також заявили, що в 2018 році банк збільшив кількість клієнтів на 1,5 млн – до близько 22 млн. При цьому майже 9 млн клієнтів банку є активними користувачами сервісу «Приват24».

«Ми плануємо прибуток 2019 року більше 9 млрд грн. Але я сподіваюся, що ми встигнемо отримати більше», — додав Крумханзл.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом, не все так просто з хваленої платформою Corezoid, і незабаром ПриватБанк може залишитися без неї. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПриватБанк вляпався у гучний скандал з Приват24.

З серпня 2018 року держбанк ПриватБанк використовує програмне забезпечення Corezoid незаконно. Про це заявив сам творець платформи Corezoid Олександра Вітязя. Також він заявив, що банк користується піратськими версіями не тільки його розробок.

Варто нагадати той факт, що нещодавно керівник центру електронного бізнесу Приватбанку Сергій Харитич повідомив, що з березня 2019 року банк запустить нову версію сервісу Приват24 без Corezoid.

"У нас закінчився контракт. У Corezoid є переваги, але у нього багато недоліків - багато збої в роботі банку були викликані саме ними", - сказав Хартич і зазначив, що контракт з у банку закінчився в серпні 2018 року.

Варто нагадати, що в березні 2019 року держбанк "ПриватБанк" запустить нову версію мобільного банкінгу "Приват24" для Android і iOS. Відомо, що нова версія буде працювати на цифровому ядрі Corezoid, який створили ще до націоналізації. Про це стало відомо завдяки заявою керівника електронного бізнесу Приватбанку Сергія Харитича.