Платіжки з завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам в січні, є незаконними, платити по ним не потрібно.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Андрій Рева уточний, що українці можуть не платити лише, якщо мова йде про абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

"Всі ці доплати, які незаконно нарахували газосбиточние організації, не підлягають оплаті", - сказав Рева.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того він розповів, що в Україні наразі існує лише три групи споживачів газу.

"У нас є три групи споживачів. Перша - ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група - це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники", - сказав Рева.

Проте існує й третя група споживачів, яким Рева "дозволив" не платити за захмарні платіжки.

"Третя група громадян - це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників", - пояснив міністр.

Він також додав, що постачальники газу нарахували фактично всім споживачам незаконні доплати, і вони не підлягають оплаті. Рева відзначив, що якщо абоненти здійснили оплату за платіжками з підвищеним тарифом, вони мають право вимагати повернення коштів.

Разом з тим варто відзначити, що теплі квартири, а суми в платіжках мінімальні - ось найбільша мрія більшості простих українців цієї зими. І це цілком реально. Експерти розповіли, як можна зекономити на теплі в домі.

Платити за опалення втричі менше – реально! Тих, хто економить на теплі, стає все більше. Люди скористалися так званими "теплими кредитами" – утеплили приміщення, замінили труби і поставили сучасне обладнання. Частину матеріалів оплачує держава.

"Зараз це взагалі колосальна економія. Якщо взяти, що зараз в місті тариф 39 гривень, то у нас – 10 гривень. Самі розумієте, в нинішні часи – це дуже суттєво, дуже відчутно", – говорить Вікторія Перепьолкіна.

Нагадаємо, українцям надіслали платіжки на сотні тисяч.

Як повідомляє "Знай.ua", платіжки за січень зросли утричі, влада умиває руки.

Також "Знай.ua" писав, що суми в платіжках українців виросли втричі, "Нафтогаз" шукає крайніх.

Ціна газу: українці отримали платіжки, в яких вартість блакитного палива утричі більша, ніж раніше