НАК "Нафтогаз України" має намір розглядати майбутні угоди, запропоновані главою російської компанії "Газпром" Олексієм Міллером про продовження транзиту газу через Україну в наступному році, тільки якщо угоди будуть повністю відповідати європейському законодавству.

Про це заявив журналістам після проведення тристоронніх газових консультацій у Брюсселі глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у понеділок, 21 січня.

Андрій Коболєв

"Ми також здивовані позицією пана Міллера про продовження (газових контрактів - ред.). На це можу сказати, що НАК "Нафтогаз України" готовий розглядати майбутні угоди або що-небудь тільки у разі їх повної відповідності тому європейському законодавству, яке було імплементовано в Україні", - повідомив Коболєв.

Також він додав, що в "Газпромі" шукають варіанти виходу з ситуації щодо двох програних судових процесів у Стокгольмі.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

"Вони (росіяни - ред.) не змінюють свою позицію... Ми як "Нафтогаз" завжди відкриті для будь-яких варіантів, але за умови, якщо вони відповідають вже прийнятими рішеннями в Стокгольмі. Вони передбачають виконання російською стороною своїх зобов'язань по обом програним кейсам", - уточнив Коболєв.

Андрій Коболєв

Нагадаємо, український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.

Як повідомляв портал Знай.uа, швейцарський суд скасував своє рішення про накладення арешту на акції "Газпрому" в "Північний Потік" і "Північний Потік - 2". Це також підтвердила компанія "Нафтогаз України".

Також портал Знай.uа писав, що останнім часом платіжки українців за газ роздуло до космічних масштабів. Громадяни скаржаться на неіснуючі борги і нові норми, які змінюються зі швидкістю світла, а тарифи тим, хто не має лічильників, піднімуть втричі. Юристи пояснили, чи варто українцям платити за завищеними рахунками.