У зв'язку з занепокоєнням через уповільнення зростання глобальної економіки і даних про несподіване зростання запасів у США ціни на нафту різко впали.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent становила $60,88 (-0,43%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $52,39 (-0,44%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $61,14 $52,62 відповідно.

Аналітики вважають, що тривоги щодо зростання глобальної економіки затьмарюють прогноз попиту на нафту.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На початку тижня МВФ знизив прогнози глобального зростання в 2019 і 2020 роках через ослаблення показників в Європі і в деяких ринках, що розвиваються.

На цьому тижні світові лідери і глави компаній будуть зустрічатися на форумі в швейцарському Давосі. Вони обговорять подальший напрямок політики на тлі занепокоєння щодо уповільнення зростання, торговельних воєн і виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API) запаси нафти в США різко зросли.

За даними API, запаси нафти збільшилися на 6,6 мільйона барелів до 443,6 мільйона за тиждень, що завершився 18 січня, тоді як аналітики припускали, що вони знизяться на 42.000 барелів.

Нагадаємо, що НАК "Нафтогаз України" у лютому 2019 року знизить ціну на газ на 3,3%. Ціна буде зменшена на блакитне паливо, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати і складе 10 тисяч 460,40 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Про це повідомляє видання "Хвиля". Вказана ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ об'ємом понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед компанією.

Для промислових підприємств, які здійснюють закупівлю без передплати, ціна складе 11 тис. 458,80 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ), що на 3,1% менше, ніж у січні.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, кому Нафтогаз роздав мільйонні премії

Також Знай.uа писав, що українців будуть відключати від газу за борги.