Українцям показали перлину Карпат - вершину всесвітньовідомої гори Піп Іван, на якій знаходиться астрономічно-метеорологічна обсерваторія.

Відповідні фото опублікував у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“Білий слон” – так в Українських Карпатах туристи називають споруду колишньої польської астрономічно-метеорологічної обсерваторії, яка знаходиться на самій вершині гори Піп Іван (Чорна гора), 2022 м. Краса неймовірна", - йдеться у підписі під фото.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Чиновник відзначає, що гора Піп Іван стала другою за популярністю вершиною Українських Карпат, звісно після Говерли.

Варто додати, що обсерваторія на горі Піп Іван відноситься до архітектурної пам’ятки місцевого значення, яка, крім того, ще й має статус найвисокогірнішої споруди України. Все це робить обсерваторію надзвичайно цікавим та популярним туристським об’єктом.

Нагадаємо, у понеділок, 21 січня, стало відомо про місцезнаходження зниклого у Карпатах напередодні 35-річного лижника з Харкова.

Про це стало відомо завдки інформації місцевих рятувальників.

За словами начальника ГПРВ с. Нижні Ворота аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС України в Закарпатській області Василя Райчинця, повідомлення про зникнення чоловіка надійшло близько 23 години 20 січня від дружини туриста. До пошуків були залучені рятувально-пошукові бригади ДСНС. У понеділок, 21 січня близько 11 години дня чоловік зміг вийти на зв’язок.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Львівській області рятувальники знайшли двох туристів, які заблукали на горі Парашка поблизу села Коростів.

Цю інформацію повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що один з туристів трагічно загинув, а другий з обмороженням двох стоп доставлений в Сколівську центральну районну лікарню.

Рятувальники відзначили, що в Сколівському районі були складні погодні умови.

Також Знай.ua писав про те, що в горах Івано-Франківської та Закарпатської областей 21 січня зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень), повідомляє прес-служба ДСНС.