В Україні власникам автомобілів на іноземній реєстрації, які розмитнили своїх залізних коней дозволять за пільговими умовами продати такі машини. Влада скасувала зобов'язання сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області., - пише "Автовод".

європейські номери

За словами представників ДФС, такі автомобілі власники зможуть продати, скориставшись пільгами протягом року.

Пільгові умови митного оформлення автомобілів, ввезених на територію України з 1 січня 2015 року, почали діяти з 25 листопада 2018-го і закінчуються 22 лютого 2019-го. До вказаного дня застосовується ставка акцизного податку із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Розмитнення "євроблях". Скільки реально віддають українці за нові номери

Українцям розкрили реальні розцінки на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, враховуючи оплату послугна брокера, експерта та додаткові платежі.

авто з іноземною реєстрацією

Так, для експерименту взяли Renault Thalia, якій вже близько десяти років, а придбали її в Європі за 800 євро. За очікуваннями розмитнення повинна коштувати близько 27 тисяч гривень: 80 євро мита, 160 Пдв, 300 акцизу і ще 24 – в пенсійний фонд.

Спочатку треба довести, що авто відповідає экостандарту не нижче Євро-2. Цю інформацію українці зможуть без проблем знайти, вона у відкритому доступі. Але потрібна довідка з центру сертифікації. за неї потрібно буде віддати 635 гривень.

Для того, щоб подати документи на митницю потрібна електронна декларація. Заповнити та відправити її можна скориставшись послугами брокерів, які швидко оформлять та не упустять жодних нюансів. В середньому вартість подібних послуг на ринку відрізняються і коливаються від 250 до сотні доларів.

розмитнення авто

Далі, щоб не отримати від воріт поворот у ГФС, варто звернутися до експерта, який оцінить авто х Європи. Оцінка обійдеться громадянам ще у дві тисячі гривень. Як результат, машину оцінили в 1589 євро. Дорожче, ніж вона варта, але завдяки цьому вдасться пройти митницю за один крок.

Так, якщо всі документи напоготові, то розмитнити машину вже у фіскалів можна всього за 40 хвилин. При цьому перереєстрація обійшлася в 39 тисяч гривень з урахуванням добровільного платежу", що на 12 тисяч більше, ніж очікували.

Нагадаємо, у столиці затримали зловмисника-іноземця, які грабували авто українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українці за добу розмитнили рекордну кількість авто з іноземною реєстрацією.

Також Знай.ua писав, що такисти оголосили війну розмитненим "євробляхам"

Дивіться: розмитнення "євроблях". Як діє новий закон