За добу українські митники оформили рекордну кількість автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби України в Facebook.

"Так, за минулу добу, 22 січня, було здійснено митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з еврономерами. За них власники заплатили 170,5 млн грн платежів", – йдеться у повідомленні.

Водіям нагадують, що за новим законом, який дозволив протягом 90 днів розмитнити транспортні засоби за пільговою ціною 50% ціни акцизу) закінчується 22 лютого.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Загалом від початку дії закону розмитнення "євроблях" поповнило держбюджет на 2.8 мільярди гривень.

До слова, влада обіцяла кошти з розмитнення спрямувати на поповнення Пенсійного фонду.

"Всього з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) були оформлені майже 44 тисячі автомобілів з еврономерами. За розмитнення цих автомобілів заплатили майже 2,8 млрд грн", – наводять загальні цифри в ГФС

Як і в більшості випадків, коли для оформлення відводиться певний термін, "виникають" хитруни, які пропонують допомогти з процедурою. Легалізація автомобілів на єврономерах пов'язана з чергами, тому фіксуються випадки "роботи" шахраїв, оформляють машини у бусиках, видаючи при цьому документи від неіснуючих вже митних інстанцій.

Так, тиждень тому в прес-службі ГУ ГФС України у Вінницькій області розповіли, що механізм дії аферистів гранично простий. Вони під'їжджають до місць митного оформлення і пропонують оформити всі "на місці" – у своєму мікроавтобусі.

Наприклад, навіть не знають тонкощів оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією можуть звернути увагу на те, що ознакою підробки декларації є її паперовий вид з номерним забезпеченням неіснуючої вже Київської регіональної митниці. Щоб не попастися на гачок шахраїв, фіскали радять не погоджуватися на пропозиції таких "брокерів", що працюють з мікроавтобусів.

Нагадаємо, євробляхам оголосили війну. Навіть розмитнені автомобілі не залишать у спокої. Таксисти переконують, що транспортні засоби з-за кордону серйозно нашкодять вітчизняному авторинку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям нагадали, за що водії в 2019 заплатять непосильні штрафи.

Також Знай.ua писав, що стало відомо, яке покарання водіям передбачено за відсутність аптечки в машині.

Дивіться: Розмитнення євроблях. Які несподіванки можуть застати зненацька нових власників