Капітан кримського сейнера "Норд" Володимир Горбенко, якого затримали в березні 2018 року, знову пропав без вісті, про що заявили його адвокати. У суботу вдень він вийшов з дому у Києві, з тих пір його місцезнаходження невідомо, на зв'язок з родичами він не виходив, стверджує його адвокат Максим Могильницький. Другий адвокат Дмитро Щербина заявив, що брат капітана звернувся в поліцію Мелітополя із заявою про зникнення. Чоловік пропав за кілька днів до попереднього судового засідання у його справі.

Варто відзначити, що подібний випадок вже траплявся раніше. Ось що каже з цього приводу адвокат капітана: "Зауважу, що Володимир таким ось чином зникає не вперше. Так, у квітні 2018-го капітана безпосередньо з борту судна "Норд", затриманого в Маріупольському порту, викрали співробітники Служби безпеки України. Тоді, правда, про його місцезнаходження адвокатам стало відомо вже за п'ять годин. Тому підстави для занепокоєння, як бачите, у нас дуже серйозні.

Сподіваюся, що капітан живий і здоровий. Прошу кожного, хто володіє хоч якою-небудь інформацією про долю Володимира Горбенко, повідомити адвокатам АО "Могильницький та партнери" за телефоном: 044 337 41 57".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Як відомо, у березні 2018 року українські прикордонники затримали в Азовському морі судно "Норд" під російським прапором, яке приписане до порту Керчі. У Києві заявили, що сейнер порушив правила в'їзду і виїзду з анексованого Російською Федерацією півострова. Крім цього, Горбенко обґрунтовано підозрюють у незаконному видобутку водних ресурсів. Адвокат заявив, що побоюється провокації з боку українських правоохоронних органів або членів радикальних організацій. У свою чергу, СБУ стверджує, що до зникнення Горбенко відношення не має.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що на активіста, що проживає в Кіровоградській області, вчинили напад у під'їзді його будинку. В ходы інциденту йому нанесли тілесні ушкодження, що постраждалий пов'язує зі своєю діяльністю.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Києві невідомі стріляли в чоловіка прямо на очах у здивованих перехожих. Потерпілий з пораненням голови перебуває в лікарні.

Також "Знай.uа" писав, що кандидат у президенти Олег Ляшко запустив автобус по всій Україні, в якому можна буде покататися і поспілкуватися з політиком.