Медики б'ють на сполох через епідемію кору, яка буквально заполонила Україну.

У вівторок, 29 січня, стало відомо про те, що в Україні з початку року від кору померло 6 осіб, а всього на кір захворіло 8,5 тис. осіб, з яких дві третини - діти.

Про це повідомляє завідувач одного із відділів Центру громадського здоров'я Олександр Заіка.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"З початку січня на кір захворіло 8,5 тис. людей і вже 6 померли. Минулого року ми маємо 55 тисяч захворілих і 16 померлих, це за весь рік", - розповів медик.

При цьому він підкреслив, що дві третини хворих - діти.

Лікар наголосив, що люди, які не дбають про щеплення своїх дітей, в тому числі і від кору, наражають на страшну небезпеку не тільки себе, а й оточуючих.

“У першу чергу, вони не дбають про свою безпеку, і про оточуючих. Якщо взяти 100 осіб, то в будь-якому випадку 2-3 особи з них будуть мати медичні протипоказання до щеплення - важкі імунодефіцитні стани тощо. Вони не можуть отримати це щеплення по медичних показах, але коли інші 95 будуть захищені, в тому числі і щепленням проти кору, то в такий спосіб вони убережуть цих людей", - наголосив медик.

лікарня
лікарня

Він підкреслив, що летальні випадки - це наслідок відсутності щеплення проти кору і пізнього звернення за допомогою.

"Я вас закликаю, перше - вакцинуйтеся, і друге - вчасно звертайтеся за медичної допомогою. Зверніться до терапевта або педіатра зі своєю дитиною, він перевірить вакцинальний статус ваш або вашої дитини", - резюмував Заіка.

Варто нагадати, що Міністерство охорони здоров'я до кінця тижня планує скликати спеціальну комісію з розгляду питання необхідності оголошення епідемії кору в Україні.

Нагадаємо, медики розповіли українцям, як вберегти здоров'я в період критичної захворюваності грипом та ГРВІ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, зараз українці масово хворіють на грип і ГРВІ. Через це 36 шкіл Києва призупинили свою роботу.

Також Знай.ua писав про те, що українські медики дали важливі поради українцям, які допоможуть уберегти себе і своїх близьких у період захворюваності грип та ГРВІ.