Нещодавно в Києві невідомі напали на журналістів та правозахисників, які знімали незаконний видобуток піску на Видубичах. Учасникам нападу вже визначили запобіжний захід.

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

За рішенням Голосіївського районного суду затримані перебуватимуть під домашнім арештомю Вони повинні від 21:00 до 7:00 бути вдома й виконувати покладені на них обов'язки.

"У результаті першочергових слідчих дій сімом чоловікам оголосили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами координатора проекту Романа Бочкали, активістів зустріли "озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з награбованими надрами". Вони залили газом обличчя журналісту, повалили на сніг і почали бити. У підсумку йому вибили зуба, а в оператора - гематома на потилиці та провали у пам'яті.

КИЇВСЬКИЙ ПСЕВДОАКТИВІСТ-РЕКЕТИР БУРДА І КО ЗНОВУ ВІДЗНАЧИВСЯ: ЦЬОГО РАЗУ-РОЗБІЙ «Задули» газом, побили та вкрали особисті речі і гроші. Псевдоактивіст Михайло Бурда та його поплічники напали на громадських активістів ГО «Стоп корупції» у столичній промзоні. Стопкорівці зафіксували незаконне вивезення піску на закритій точці ТОВ «Мостобуд». Нещодавно Київрада розірвала із підприємцями договір-оренди, однак, вони продовжують вивозити награбовані надра. У результаті нападу один представник ГО «Стоп корупції» отримав тілесні ушкодження. Активіста забрала карета швидкої допомоги. За словами свідків, нападників було двадцятеро. Вони приїхали на Промислову, 4 на трьох автівках. У столиці оголошено план «перехват».

Geplaatst door Стоп корупції op Donderdag 24 januari 2019

На сайті "Стоп корупції", де й працювали потерпілі, зазначається, що об'єкт по вулиці Промисловій, 4, на Видубичах мав припинити свою діяльність після того, як Київрада на останній сесії 2018-го року розірвала договір оренди. Однак ця "точка" продовжує працювати та вивозити пісок з території.

Додамо, що справою про напад на активістів та журналістів стурбовані у Посольстві США.

"Ми стурбовані новинами про напад на журналістів 24 січня в Києві. Журналістські розслідування відіграють важливу роль у демократичних країнах і в боротьбі з корупцією. Українські журналісти та українська громадськість заслуговують на ретельне й оперативне розслідування", – ідеться в публікації представництва країни.

Нагадаємо, під Києвом школярки жорстоко розправилися з однокласницею: за справу взялася поліція. Дівчинку били ногами по голові і тягали за волосся, знімаючи на камеру мобільного.

Як повідомляв "Знай.ua", в мережі з'явилося відео з камери спостереження, на якому видно, як жителька Запоріжжя б'є дитину руками, а потім й ногами.

Також "Знай.ua" писав, що дика бійка вчителя фізкультури з батьком школяра потрапила на відео.