Українцям показали перше фото модернізованого винищувача МіГ-29.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

У повідомленні йдеться, що ресурс MilitaryAviation.in.UA опублікував у себе на сторінці у Facebook перше зображення модернізації фронтового винищувача МіГ-29 до версії МУ2, який було зроблено у цеху Львівського авіаційного заводу.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Розробники підкреслюють, що у варіанті МУ2 винищувач отримав модернізовану систему управління озброєнням, зокрема блок-обчислювач бойового застосування, який керуватиме озброєнням із телевізійними головками наведення.

Винищувач зможе вражати наземні цілі. Також можливе встановлення ракетно-бомбового озброєння з телевізійними головками наведення типу Х-29Т та КАБ-500КР. Раніше МіГ-29 міг із невеликим успіхом відпрацювати по цілях на землі лише некерованими ракетами та гарматами літака.

Окрім того, нова модернізація отримала "скляну кабіну", тобто аналогові індикатори були замінені на цифрові, також модернізація включає можливість застосування керованих авіаційних ракет "повітря-земля" і керованих авіаційних бомб.

На літаку МіГ-29МУ2 встановлено системи VOR, ILS, DME — бортову апаратуру, яка дасть змогу в автоматичному режимі здійснювати контроль за посадкою літака та виконувати польоти на міжнародних трасах.

Модернізацію було здійснено на підприємстві ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", додають у повідомленні.

Нагадаємо, Збройні сили України протягом 2018 року отримали близько 50 модернізованих та відремонтованих літаків і вертольотів.

Про здобутки повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

"За цей рік українські льотчики отримали винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники та розвідники Су-24, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, навчально-тренувальні літаки L-39, вертольоти Мі-24, Мі-14 та Мі-8", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ЗСУ отримали за 2018 рік значне військове підкріплення від Укроборонпрому.

Також Знай.ua писав про те, що у рамках державного оборонного замовлення на 2018 рік, корпорація "Богдан" передала Збройним Силам України 200 вантажних автомобілів підвищеної прохідності Богдан-6317.