Безробітні в Україні можуть отримувати допомогу від держави від 610 грн для осіб без стажу роботи до 7700 грн для осіб з високою зарплатою і вислугою років.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес-конференції.

"Якщо людина втратила роботу і не має коштів для існування, він має право на виплату. На сьогоднішній день така допомога найвища - це 7700 грн, і для тих, хто не мав ні дня стажу роботи, - це 610 грн. Розрив досить великий" , - сказав глава служби.

Розмір державної допомоги буде залежати також від розміру заробітної плати до звільнення. При цьому Ярошенко також додав, що чисельність зайнятого населення України в 2018 році зросло на 185 тис. Осіб - до 16,4 млн осіб, а рівень зайнятості - з 56,3% до 57,2%.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зараз в Україні зростає рівень безробіття. Станом на 28 січня 2019 року на обліку Держслужби зайнятості перебувають 340 тисяч українців. Загалом за 2018 рік до Центру зайнятості звернулися близько 2 мільйонів громадян, з яких 826 тисяч були працевлаштовані.

За словами Ярошенка, Держслужба зайнятості за 2018 рік осучаснила форми та методи своєї роботи. За рік роботи "гарячої лінії" служби було опрацьовано 25 тисяч звернень. На новому інтернет-ресурсі зареєстрували електронні кабінети 93 тисячам роботодавців і 88 тисячам тим, хто шукає роботу. Також з'явилася можливість дистанційної реєстрації в електронній черзі через будь-який гаджет.

Нагадаємо, що в Україні стали жорсткішими "правила гри" для безробітних, адже тепер їх мотивацію у пошуку роботи будуть оцінювати так звані радники.

Також "Знай.ua" писав про те, що найбільше в українській столиці не вистачає кваліфікованих робітників і співробітників сфери обслуговування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", диплом є, роботи – обмаль: у службі зайнятості приголомшили цифрами, освічені українці опинилися за бортом.