У вівторок, 29 січня, Державна служба зайнятості оприлюднила шокуючу для українців статистику.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяву очільника ДСЗУ Валерія Ярошенка.

Згідно із статистикою, близько 90% громадян України, які перебувають на обліку по безробіттю, мають вищу освіту.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

При цьому найбільш затребуваними традиційно залишаються робочі спеціальності.

"Є проблеми на ринку праці. Я завжди про це кажу, одна з них, істотна проблема - це дисбаланс, тобто 75% випускників шкіл йдуть за вищою освітою і інші – за професійною, або не навчаються взагалі. Це абсолютно протилежно тому, що в розвинених країнах Європи: там близько 30% йдуть здобувати вищу освіту, а всі інші отримують професійну освіту, технічну освіту", - пояснив Ярошенко.

Нагадаємо, в Україні є велика кількість офіційно безробітних громадян, витрати яких значно перевищують доходи, про що повідомляє політолог Валентин Гладких.

Експерт підкреслив, що чимало таких людей можуть дозволити собі житло в центрі міста і дорогі автомобілі в гаражі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні продовжують боротися з безробіттям.

Так, з'явилася інформація, що у розпорядженні Державної служби зайнятості присутні близько 150 тисяч вакансій. Очільник служби Валерій Ярошенко заявив, що це дуже високооплачувана робота.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Ринок праці суттєво відрізняється від того, що було раніше. На сьогодні у нас близько 150 тисяч вакансій. Я стверджую, що робота в Україні є. І вона досить високооплачувана. На сьогодні ми можемо перекваліфіковувати працівників різних спеціальностей. На сьогодні у нас запроваджено інститут кар'єрних радників", – заявив Ярошенко.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні на такому ж високому рівні спостерігається затримка зарплат.