В Україні продовжують боротися з безробіттям. Так, з'явилася інформація, що у розпорядженні Державної служби зайнятості присутні близько 150 тисяч вакансій. В. о. голови служби Валерій Ярошенко заявив, що це дуже високооплачувана робота.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Ринок праці суттєво відрізняється від того, що було раніше. На сьогодні у нас близько 150 тисяч вакансій. Я стверджую, що робота в Україні є. І вона досить високооплачувана. На сьогодні ми можемо перекваліфіковувати працівників різних спеціальностей. На сьогодні у нас запроваджено інститут кар'єрних радників", – заявив Ярошенко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За інформацією служби, в грудні 2018 року в Україні було офіційно зареєстровано 341 700 безробітніх, це на 40 700 більше, ніж у листопаді. Однак при цьому офіційно безробітними в Україні вважаються 1,3% від усього працездатного населення.

Також відомо, що на початку 2018 року на обліку в центрах зайнятості перебувало 378,9 тис. людей. Таким чином, хоча показники за грудень перевищують дані за листопад, ситуація з безробіттям в Україні поліпшується.

Варто нагадати, що в Україні на такому ж високому рівні спостерігається затримка зарплат. Борги з боку роботодавців все зростають, а обіцяних збільшених зарплат українці так і не бачили. Чиновники на всю країну заявляли, що вже до кінця 2018 року середня зарплата українців становитиме 10 тисяч гривень, але Держстат таки не дотягнув до анонсованих показників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні в черговий раз змінилися умови нарахування пенсії. З цієї причини у багатьох українців виникає питання, як правильно порахувати потрібний трудовий стаж. Насамперед, все залежить від віку бажає одержати пенсійні виплати. Умови призначення пенсії щороку змінюються, починаючи з 2017 року, коли набули чинності положення пенсійної реформи.

Нагадаємо, українські заробітчани "зрадили" Польщу: зарплати – вище, умови – людські.

Як повідомляв Знай.uа до пенсії можемо не дожити: у Гройсмана вирішили повторити досвід Путіна.

Знай.uа писав, скільки українців отримують "чорну" зарплату: у це неможливо повірити.