Група народних депутатів подала до Верховної Ради законопроект, який закликає збільшити розмір мінімальної заробітної плати. Народні обранці наполягають, що кожен українець отримував щонайменше сім тисяч гривень. Саме такою може стати "мінімалка" вже у липні цього року, якщо більшість парламентарів підтримають ініціативу.

Сьогодні мінімальна зарплатня складає 4173 грн, депутати ж вимагають збільшити до 7 тис грн вже з 1 липня 2019 року, - пише "businessua.com".

виплати

Разом з тим, у Верховній Раді пропонують збільшити розмір прожиткового мінімуму з 1853 грн до 3385 грн. з 1 березня, і з 1 грудня до 3893 грн. Щоб законопроект прийняли, буде потрібно 226 голосів народних депутатів.

Свою пропозицію вони пояснюють тим, що більшість громадян із такими доходами не можуть елементарно сплатити компослуги. Крім того, вже у травні очікується чергова хвиля зростання тарифів, а також подорожчання головних продуктів харчування.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

гроші

Також депутати порівняли зарплати українців з найбіднішою країною ЄС - Болгарією, де наші 271 євро в 2,2 рази менше за зарплати наших південних сусідів.

робота


Вони впевнені, що надходження ЄСВ до держбюджету збільшаться, тому грошей на підвищення соціальних стандартів вистачить. Відзначається, що внесення проекту є рекламною акцією перед парламентськими виборами, так як більшість депутатів навряд чи його підтримають. Раніше повідомлялося, що підвищення мінімалки вплине на ціни і податки. Експерт пояснює вплив збільшення мінімальної заробітної плати на доходи державних і місцевих бюджетів.

Нагадаємо, пенсіонери можуть недорахуватися своїх пенсій. Адже борг Пенсійного фонду зріс на 16 мільярдів гривень. В такому випадку, пенсії могли б скоротитися на чверть, якщо терміново не вирішувати проблему з дефіцитом бюджету.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українським пенсіонерам підвищать виплати, але не всім.

Також Знай.ua писав, що пенсійний фонд кинув ветерана АТО.Державна структура, здається, відпрацьовує нову схему, як обманювати людей.

Дивіться: Якими будуть зарплати в 2019