За інформацією синоптиків, 30 січня в Україні буде надзвичайно тепло - в деяких регіонах країни температура повітря підніметься до +10.

Опадів варто очікувати всюди - їх обіцяють у всіх областях країни. І тільки на заході разом з дощем очікується сніг, в інших регіонах - невеликий дощ.

Найвища температура 30 січня очікується на півдні країни - там повітря прогріється до +10 тепла. Тепло буде і в інших регіонах - вдень до + 2-4 градусів.
Відлига може бути небезпечною для водіїв і пішоходів у зв'язку з туманністю і ранковий ожеледицею - Гідрометцентр звертає увагу, що протягом доби 30 січня на більшій частині території України тумани, видимість 200-500 м (I рівень небезпеки, жовтий).

Потепління і опади також зумовлять значну сніголавинну небезпеку (3 рівень) в горах Львівської та Закарпатської областей. У гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги. Походи в гори рекомендується відкласти до кращих часів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Північ України сьогодні очікує невеликий дощ. Температура повітря вночі -1 + 1, вдень + 2-4 тепла.

На сході країни 30 січня ще очікуються морози. Вночі синоптики обіцяють -3-5, вдень + 2-4 тепла. Протягом дня могут випасти неістотні опади у вигляді дощу.

Тепло і волого буде в цю середу в центральній частині країни, де вночі очікується + 1-3 тепла, вдень + 3-5 вище нуля. Обіцяють невеликі дощі.

+ 3-5 вночі, + 8-10 вдень, дощ - таку погоду чекають на півдні України.

На території Кримського півострова сьогодні також дощитиме. + 2-5 вночі, + 8-10 вдень.

Погода в Києві 30 січня буде теплою і з невеликим дощем. Вночі в столиці -1 + 1, вдень + 2-4 тепла.

Незважаючи на те, що сьогоднішній день в столиці буде теплим, рекордні показники були зареєстровані раніше. За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день в Києві був у 1941 році - 25, а найтеплішим в 1983 - +7.1.

Вітер 30 січня південно-східний, швидкість 5-10 м / с.
На заході країни сьогодні обіцяють дощ з мокрим снігом. Температура повітря вночі -3-5, вдень + 2 4 тепла.

У народному календарі сьогодні - день Антона і Антоніни. Світловий день збільшувався, весна була вже зовсім недалеко, чому 30 січня люди дуже раділи.
Існував звичай на Антона і Антоніну проганяти від хати нечисту силу. Для цього потрібно було від перехрестя дійти до свого будинку задом наперед, а потім перекреслити свої сліди палицею і засипати снігом. Якщо у людини виходило це зробити, ніяка нечисть вже не була страшною.

Також "Занй.ua" писав: погода на найближчі дні. На зміну морозам прийдуть інші неприємності.

Як повідомляв "Знай.ua", лютий попрощається з українцями рекордними морозами.

Ще "Знай.ua" писав: погода в Україні. Хитра зима завела синоптиків в глухий кут.