Перехід на літній час в Україні у 2019 році відбудеться в неділю, 31 березня.

Згідно з офіційними нормами, щорічно перехід на зимовий час відбувається у останню неділю жовтня, а на літній - в останню неділю березня. У цю ніч українцям доведеться перевести стрілки на годину вперед.

Практика переведення годинників була прийнята Кабміном у 1996 році, і за останні 20 років її критикували практично всі. У 2012 році в Україні серйозно задумалися про те, щоб припинити переведення, але тодішній уряд Миколи Азарова не захотів навіть розглядати це питання.

Сезонне переведення годинників
Сезонне переведення годинників

Лікарі вважають, що перехід на літній час - це завжди стрес для людського організму. У перші дні адаптації навіть зростає ризик інсульту. Відомо, що найчастіше він трапляється в ранкові години, а якщо прокинутися на час раніше, хвороба отримує більше шансів.

Раніше повідомлялося, що в лютому українців чекає подорожчання основних товарів і послуг. Експерти пояснили, до чого готуватися і яких знижок можна очікувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

харчування українців
харчування українців

Сезонні фактори

Продукти у лютому традиційно дорожчають. Оскільки овочі і фрукти до кінця зими сильно псуються і спостерігається дефіцит на овочебазах, тому і ціни на деякі продукти поповзуть вгору. Також розпочинається продаж вітчизняних тепличних овочів, на початку сезону вони будуть кусатися.

Телефон та інтернет подорожчають

З нового року в Україні подорожчала мобільний зв'язок. Найбільші мобільні оператори скасували ряд дешевих тарифів і перевели своїх клієнтів на більш дорогі пакети послуг. Мова йде як про пакети передплачених послуг, так і про контрактні підключення.

магазин
магазин

Мінус дві гривні

Нинішня зима підносить приємні сюрпризи українським водіям. З середини осені знижуються ціни на паливо, причому це стосується не тільки бензину з дизелем, але і скрапленого газу.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити у лютому.

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям на чверть уріжуть пенсії.

Також Знай.uа писав, українцям розповіли, якою буде погода у найближчі дні.