У Давосі на форумі вчені заявили, що людству критично бракує щастя. Вихід з такої ситуації вони бачать у 4- робочого тижня. Тим не менш, готові люди до таких змін, а зокрема в Україні, розповіли у своєму сюжеті ТСН.

На перший погляд здається, що Настя просто п'є каву і скролить соцмережі, насправді вона працює.

"Знайомі та друзі думають, що я з ранку до вечора ходжу в кафе і бари, а гроші просто падають мені на карту. Але це не так. Це складна інтелектуальна робота", - говорить фрілансер Анастасія Баранник.

Щоб заробляти на рекламі і креативних стратегіях, їй потрібен лише планшет або телефон, але не офіс. Минулого тижня вона, наприклад, працювала з Португалії. Офісну роботу Настя вирішила залишити, коли постійним стресом довела себе до нервового виснаження, тому що інколи доводилося працювати без вихідних. Тепер сама розпоряджається своїм часом, а заробляє більше. "Близько 20 годин на тиждень я працюю", - зазначила вона. Точної цифри щасливого життя немає, але на економічному форумі в Давосі експерти говорили про чотири робочі дні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

робота на дому
робота на дому

Дозволити собі таке можуть насамперед люди творчих професій або айтішники – тобто ті, хто і так це по суті робить. Для більшості це не просто нереально, але і економічно не виправдано.

"Мінус один день на тиждень – це мінус 52 дні на рік. Один день вихідний, додатковий, коли люди не працюють по всій країні – це орієнтовно 0,5% ВВП", - пояснив Кузовий.

Щоб це не вилилося в соціальну катастрофу, спочатку треба розвинути економіку, тому що 4-денний робочий тиждень – задоволення для багатих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, скільки вихідних слід очікувати у лютому 2019 року. Так, офіційними вихідними днями будуть тільки суботи та неділі. Уточнюється, що додаткових вихідних у лютому не буде.

Нагадаємо, компанія Tesla залишить без роботи тисячі людей: гучна заява Ілона Маска.

Як повідомляв Знай.uа фрілансери в Україні: скільки можна отримувати, працюючи вдома.

Знай.uа писав, "золоті професії": у яких галузях українці заробляють неймовірні суми.