Українське оборонно-промислове підприємство Державна акціонерна холдингова компанія “Артем” розробляє нову версію ракети Р-27 класу “повітря-повітря”, яка буде мати набагато більше можливостей застосування.

Про це розповів Антон Карпенко, директор ДАХК “Артем”.

У порівнянні з попередньою версією, нова буде мати більшу дальність захоплення цілей і стійкість до перешкод.

В даний момент проводяться роботи по створенню нових головок самонаведення, в тому числі і активних (АГСН), які дозволять льотчикам працювати за принципом – “вистрілив і забув”, не піддаючи небезпеці ні власне життя, ні літак.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Ми виконуємо зараз дві конструкторсько-дослідні роботи з модернізації цієї ракети: створюються нові головки (самонаведення – ред.) – і радіолокаційного типу, і теплового типу”, – каже голова підприємства.

Випробування модернізованих ракет з новими активними головками самонаведення слід чекати після 2021 року.

Сімейство ракет Р-27 класу «повітря-повітря» забезпечує перехоплення і знищення пілотованих і безпілотних літаків, а також крилатих ракет у далекому та ближньому маневровому повітряному бою.

Ракета має трьохмодульну конструкцію, яка складається з апаратурного блоку з головкою наведення, бойової частини і твердопаливного двигуна з трьома силовими вузлами підвіски. Входить до складу озброєння літаків Міг і Су.

В залежності від версії дальність застосування ракети становить від 50 до 110 км.

Технічні характеристики модифікацій ракет, які випускає підприємство “Артем”:

Нагадаємо, Залізні крила для наших орлів: українцям показали модернізований Міг-29, Путіну кінець

Українцям показали перше фото модернізованого винищувача Міг-29.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

У повідомленні говориться, що ресурс MilitaryAviation.in.UA опублікував у себе на сторінці в Facebook перше зображення модернізації фронтового винищувача Міг-29 до версії МУ2, який був зроблений в цеху Львівського авіаційного заводу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Таємну зброю Кім Чен Ина розсекретив супутник: під загрозою цілий континент

Також Знай.ua" писав про те, що Ізраїль розбомбив картонний "Панцир" Путіна в Сирії: ефектне відео