Жарти і гумор займають в житті Юрія Крапова пріоритетне місце. Робота для нього - його частинка душі. Він отримує від неї колосальне задоволення. Читайте всю правду про те, як суворовець-електрик став гумористом. Дізнайтеся, чому і до кого ревнує його дружина?

Біографія

Народився 13 вересня 1973 року.

Знак Зодіаку: Діва. За східним гороскопом: рік Чорного Водяного Бика.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Захоплення: футбол (він - захисник ФК «Маестро»), риболовля. Любить посидіти в тиші з вудкою за улюбленим заняттям, розслабитися, насолодившись тишею і спокоєм. Вдома є домашні улюбленці: кішка, скорпіон та папуга.

Для гумориста головне - робота і сім'я. Він живе «Кварталом» - це частина його життя, без якої він себе не уявляє. Дружина навіть ревнує його до Володимира Зеленського, стверджуючи, що з ним чоловік проводить більше часу, ніж з нею.

Юрій Крапов
Юрій Крапов

Робота і «Вечірній Квартал» для нього дійсно все. Він стояв біля витоків створення студії. Як людина - врівноважений, стриманий і розважливий. Завжди робить те, про що говорить. Ось чому колеги по роботі вважають, що його слова ніколи не розходяться зі справою. У «Кварталі 95» шоумен - лідер у виробництві розважального контенту в Україні.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Кривому Розі. Тут він народився, виріс, закінчив школу. Батьки: мати Любов Карпівна (13.11.1946 р.н.) працювала вчителем у школі - викладала історію. Була завучем школи, в якій Юрій навчався. У нього ще є молодша на 5 років сестра Олена. Батько - Микола Петрович (4.12.1938 р.н.), інженер-електрик.

Сімейний стан: одружений. Діти - син Костя, якого гуморист просто обожнює. Любить ходити з ним та дружиною Людмилою до кінотеатру, відпочивати разом, проводити вихідні. Юрій зізнається ЗМІ, що в сімейному житті він щасливий. До речі, в шлюбі пара не так давно - з 2010 року.

Освіта

Після закінчення восьми класів батьки визначають Юрія Крапова в Суворовське училище. Завдяки суворому військовому вихованню він стає самостійним, сумлінним і пунктуальним. Спецрежим та сувора дисципліна зробили свій відбиток на його характері. Він став врівноваженим і стриманим. За відмінне навчання в Суворовському училищі заслужив золоту медаль. Під час навчання займався різною самодіяльністю.

Юрій Крапов в дитинстві
Юрій Крапов в дитинстві

Після закінчення навчального закладу він міг би потрапити за розподілом до Санкт-Петербургу - у Військово-медичну академію ім. Кірова, але не захотів. Юрій із легкістю відмовився від кар'єри військового. І вступив на електротехнічний факультет у рідному місті, отримавши спеціальність, як у батька.

Саме в Криворізькому гірничорудному інституті він познайомився з Юрієм Корявченковим, який до цих пір залишається його найкращим другом. З другого курсу інституту вони разом входили до складу СТЕМ «Коротке замикання». Отримавши в 1996 році диплом за фахом, головним захопленням і віддушиною в житті стає КВК.

Кар'єра та бізнес

За фахом майбутній відомий гуморист все-таки встиг трохи попрацювати. Він був електриком. Згодом працював фахівцем клітьового спуску підйому на шахті. Потім - на Коксохімзаводі. Ще в його трудовій діяльності була професія фотографа. І два роки займався фотооператорством.

Тепер, через роки, коли Юрій Крапов став знаменитим, він зізнається в тому, що батьки й багато друзів не підтримували його захоплення гумором. Дійсно, до появи «кварталівців» професія гумориста у нас в країні не була популярна.

У свою адресу Юрій раз позраз чув неприємні слова про те, що він - безробітний. Адже часто траплялося і так, що з виступами складалося не все так добре, як хотілося б. Коли він чув на свою адресу невтішні слова про те, що йому сценаріями доведеться харчуватися, то дуже засмучувався. Але з часом навчився справлятися з емоціями. І відповідав впевнено: «Так, я безробітний, зате щасливий!»

Юрій Крапов
Юрій Крапов

Саме КВК став для Юрія Крапова, як і для всіх інших учасників студії «Квартал 95», стартовим майданчиком в його творчій кар'єрі. Згодом творчий колектив, який він відвідує, об'єднується зі студентським театром естрадних мініатюр під назвою «Безпритульний». Його художній керівник на той момент - Олександр Пікалов. Потім наш герой брав участь у збірній криворізькій команді «Криворізька шпана».

І тільки після цього стає учасником КВКН «Запоріжжя - Кривий Ріг - Транзит». У 1997 році легендарна команда в складі з майбутніми зірками виграє у Вищій лізі. Потім Володимиру Зеленському вдається сформувати власну команду. Так з'явився «95 Квартал». Назва команди було невипадковою. Довго над нею не думали. Адже так називався «п'ятачок», на якому вони в дитинстві збиралися - це один із районів їхнього рідного міста.

Їхня команда стає найяскравішою в історії українського КВК. Чотири роки хлопці виступають у Вищій лізі КВН і у Вищій відкритій українській лізі КВК. Вони досягають вершини успіху після виступу в Києві в 2003 році. «Вечірній Квартал» робить їх знаменитим і успішними на всю країну. Хлопці нарешті починають непогано заробляти, отримуючи пристойні гонорари.

Гумор і жарти займає в житті всіх «кварталівців» пріоритетне місце. Вони вважають себе однією великою дружною сім'єю. Після остаточного переїзду Юрія Крапова в 2005 році до столиці, його бідне життя закінчується. «Вечірній Квартал» збирає аншлаги, глядацька симпатія зростає. Хлопці поступово завойовують успіх у глядача, з кожним днем стаючи все популярнішим.

Актор реалізував себе ще й як телеведучий. Протягом року (2009-2010 рр.) вів на ICTV науково-розважальну програму «Неймовірна колекція містера Ріплі», в основі якої - подорожі та відкриття. Через рік після цього він був також телеведучим на телеканалі «К1» - вів проект «Галілео».

Гуморист знімався в популярних і улюблених глядачами програмах: «Неділя з Кварталом», «Україно, вставай!», «Бійцівський Клуб», «Пороблено в Україні», «15 хвилин до завтра» і т.д. Його фільмографія включає кілька фільмів: «Три мушкетери», «Міліцейська академія», «Як козаки...», «Байки Мітяя», «1+1 вдома. Новий рік», «Слуга народу», «1+1 вдома. 8 березня». У мультфільмі за мотивами популярної гри Angry Birds озвучував персонажа Бомба.

Компромат і чутки

Після виходу в ефір політичного серіалу «Слуга народу», в якому президентом країни волею випадку став звичайний учитель історії (його роль виконує Володимир Зеленський), Юрій Крапов зіграв у ньому головного податківця країни.

Юрій Крапов
Юрій Крапов

Але поки невідомо, чи займе він цей пост чи стане, наприклад, міністром оборони, як припустив Знай.ua, вирішивши зробити своєрідний подарунок Володимиру Зеленському в його день народження, розподіливши держпосади між членами команди.

Якщо раптом керівник студії «Квартал 95», який висуває свою кандидатуру на посаду головнокомандувача країни, переможе у виборах, то, можливо, Юрій Крапов зміг би очолити армію і солдатів, адже за його плечима - Суворівське училище.

Але якщо відкинути жарти в бік, то й коміки, виявляється, можуть бути серйозними. Головний гуморист країни відкрито заявляє журналістам про свій намір перемогти корупцію в країні та зробити її демократичною. Близький друг і тезка Юрія Крапова Корявченков разом із Євгеном Кошовим підтримали головного «кварталівця», коли він подавав необхідні документи для реєстрації до ЦВК.

За даними Знай.uа, Володимир Олександрович серйозно заявляє про своє рішення, пов'язане з виборами. Він хоче змінити нашу країну і життя кожної людини. «Слуга народу» висловлює подяку своїй команді за підтримку в починаннях. У своєму виступі коротко озвучує тези програми «Країна мрій».

За словами видатного шоумена, ідеальна Україна - це втілення в життя того, про що мріє кожен українець країни. Володимир Олександрович має намір презентувати іншу країну, в якій не буде шахрайства, корупції, війни, проблем та обману. Найближче оточення гумориста підтримує його погляди. «Z команда» однодумців бажає бачити сильну «Країну мрій».

Гуморист має намір розвивати економіку країни. За даними відкритих джерел, планує капітально реформувати інфраструктуру. У програмі кандидата - кардинальні зміни в соціальному секторі. Він хоче змінити існуючу систему в країні заради кращого майбутнього. Одне з його пріоритетних рішень - народовладдя через референдуми.

Зараз коміки не тільки продовжують жартувати. Але й активно працюють у політичному напрямку разом зі своїм керівником. Команда «Зе!» Володимира Зеленського закликає народ стати їх частиною, стверджуючи: «Президент - слуга народу».

Фото

Юрій Крапов
Юрій Крапов

Юрій Крапов з родиною
Юрій Крапов з родиною

Юрій Крапов
Юрій Крапов

Відео

Посилання

Фейсбук.

Інстаграм.

Фейсбук, «Квартал 95».

Офіційний сайт «Квартал концерт».

Офіційний сайт «Квартал 95», сторінка про Юрія Крапова.