Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволу на ввезення до України 13 книг, серед яких видання повісті "Заповідник" Сергія Довлатова.

Цю інформацію повідомили в прес-службі регулятора, передає LIGA.net.

Крім того, там уточнили, що вже не вперше російські видавці, випускаючи книги авторів, які нічого спільного не мають з ідеями "російського миру", в передмовах до них пропагують імперську ідеологію.

У Держкомтелерадіо відзначили, що в книзі російського письменника Довлатова "пропагується відомий українофоб Сергій Безруков".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також актора внесли до списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

У прес-службі Держкомтелерадіо уточнили, що мова йде про повість Довлатова "Заповідник".

У редакційній передмові до видання, за словами прес-секретаря, повідомляється, що Безруков грав у фільмі, знятому за твором Довлатова.

Крім того, відомо про заборону ввезення низки дитячих книг, таких як підручник з англійської мови для школярів російського видавництва "Р-Плюс", ілюстрований прапорами збройних формувань РФ. Заборонили ще й книги Микити Непряхіна "Переконуй і Перемагай. Секрети ефективної аргументації", Е. Торчинова "Шлях позамежного: Релігії світу. Психотехніка та трансперсональні стани", Андрія Шарія "Балкани: околиці імперій".

Нагадаємо, скандальний український композитор, шоумен і актор Володимир Бистряков назвав українців "ідіотами". І навіть пояснив свою точку зору. Відповідну заяву він зробив в ефірі програми "Події дня".

Бистряков пояснив, що на його думку, українців зараз намагаються примусити до асимілювання через безвіз і в зв'язку з цим в країні незабаром залишаться лише люди похилого віку і діти.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що Гордон пояснив українцям найбільшу дурість Путіна, Кремль – приречений. Путін не розуміє кричущої різниці між росіянами та українцями.

Також "Знай.uа" писав про те, що Патріарх Кирил зібрався в Україну: зустрінуся зі "своїм" народом.