На Донбасі молодий український військовослужбовець потрапив в полон до окупантів. Про це стало відомо з опублікованого так званою "народною міліцією ДНР" відео допиту полоненого українця.

79-я десантно-штурмова бригада підтвердила, що 20-річний десантник, який потрапив до лап терористів, є військовослужбовцем військової частини в Миколаєві.

Відповідна заява з'явилася услід за опублікованим терористами відео.

"Микола Гриненко - військовослужбовець нашої військової частини. Ми відзначаємо, що все сказане на камеру окупантів є підготовленим, сфабрикованим та зрежисованим кремлівською пропагандою відео в "донецьких підвалах". Достовірно відомо, що на військовослужбовця здійснювалося колосальний психологічний тиск", - відзначили в прес- службі.

Для повернення військовослужбовця додому робляться всі необхідні заходи.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, героїчна українка розповіла, що пережила в полоні "ДНР".

Еріка пішла воювати на стороні сил АТО в липні 2014 року, після того як в результаті обстрілу бойовиків загинула її 4-річна дочка в Дебальцеве. Потрапивши в полон до терористів пережила страшне пекло "донецьких підвалів"

"Мене почали бити, намагалися язик відрізати, ламали ребра, виривали ножем зуби. Але найстрашніше було, коли навпроти мене садили нашого полоненого хлопця і починали його катувати ... відрізати язик ... і не тільки ", - розповіла Еріка.

Дівчині вдалося вибратися з полону завдяки бійцям "Правого сектора", які викупили її за 10 тисяч доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, терористи "ДНР" піддали психологічному і фізичному тиску двох полонених українських військовослужбовців, після чого опублікували кілька відеороликів з ними.

Також Знай.ua писав, українські лікарі, котрі проводили медичний огляд наших полонених на території РФ, розповіли про їхный стан здоров'я