42 школи та 12 закладів позашкільної освіти закриють на карантин у Івано-Франківську з 4 лютого до 8 лютого з-за сезонного загострення гострих респіраторних інфекцій та грипу. Профільна комісія ухвалила таке рішення сьогодні, йдеться на сайті Івано-Франківської міськради.

Наголошується, що в понеділок ситуація в навчальних закладах не була критичною, а вже до завершення тижня тенденція до захворювання серед дітей різко зросла. Тому комісія прийняла рішення про оголошення карантину в навчальних закладах до 8 лютого (включно).

Нагадаємо, що на півдні країни розгулялася страшна інфекція. Кір вдарив з новою силою.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Найбільш поширеною причиною зараження такої кількості дітей - масова відмова батьків від вакцинації своїх чад. Батьки відмовляються із-зі своїх релігійних переконань не тільки від щеплень, але і від госпіталізації.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський розповів, чому щеплення робити треба і як лікуватися від ГРВІ без антибіотиків.

Знаменитий педіатр Євген Комаровський розповів, чому щеплення робити треба і як лікуватися від ГРВІ без антибіотиків.

Доктор відповів на головне питання більшості батьків - як виростити здорову і щасливу дитину.

Так само він додав, що більшість людей не знають навіть, що таке застуда.

Застуда - це хвороба, пов'язана з переохолоденням організму. Але чим, насправді люди хворіють - гострі респіраторні захворювання, а також грип.

Щоб ліки були ефективними, потрібно запам'ятати - дитину потрібно правильно одягти і давати багато пити.

Також Знай.uа писав, що дітей без щеплень не допустять до навчального процесу.

"Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів забороняється", - таке оголошення отримали батьки школярів. Але чи мають право освітні установи не пускати дітей на навчання, адже щеплення сьогодні в Україні - це вибір батьків.