Пенсії українцям на початку нинішнього року підвищили на незначну суму, максимум на 172 гривні, однак не всі українці отримали надбавку.

В Пенсійному фонді України в Харківській області пояснили, що з січня поточного року виплати підвищили тільки тим пенсіонерам, які досягли 65-річного віку і чий трудовий стаж не менше 30 років для жінок і 35 для чоловіків.

Згідно слів головної керуючої ПФ в Харківській області Тетяна Піпченко мінімальні виплати для цієї категорії пенсіонерів не можуть бути нижче 40% від мінімальної заробітної плати

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Піпченко підкреслює, що ця сума становить вже не 1497 грн, а 1669,2 грн. Адже мінімальна зарплата із січня 2019 року зросла з 3723 до 4173 гривень.

Виходить, що пенсії зросли на 172,2 грн. Сума виплат безпосередньо залежить від стажу і зарплати. Якщо розмір заробленої пенсії менше мінімальної, провадитиметься доплата. А якщо пенсія була більше 1497 гривень і 1669 гривень – доплата не передбачена.

Уряд вже попередив про наступний перерахунок пенсій. Наступного місяця іншим категоріям пенсіонерів підвищать щомісячні виплати від 17% до 40%.

Повідомляється, що з березня пенсії будуть «осучаснювати» за новою формулою. За якою будуть враховуватися 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат в Україні за минулий рік».

Українці, у яких була висока заробітна плата, отримають більшу надбавку. Ті громадяни, у яких мінімальна пенсія, можуть очікувати підвищення до розміру прожиткового мінімуму.

Наприклад, якщо людина вийшла на пенсію в цьому році, і у неї 35 років трудового стажу, а зарплата була трохи менше 8000 гривень, то їй буде нараховуватися пенсія в розмірі 1,8 тисячі гривень. Для решти українців з мінімальною пенсією її підвищення пройде в два етапи: з 1 липня — до 1564 грн і з 1 грудня — до 1638 грн.

Відзначимо також, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив новопризначеному керівнику Пенсійного фонду України (ПФУ) Євгену Капинусу провести підготовку до підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2019 року, а також автоматичного перерахунку пенсій усіх пенсіонерів з 1 березня 2019 року.

Нагадаємо, українським пенсіонерам підвищать виплати, але не всім: хто залишиться за бортом. Стало відомо, кому в Україні не підвищать пенсії.

Як повідомляв Знай. ua, українцям зменшать пенсії. В Україні скоро знизять розмір пенсій. На такий крок чиновники зважаться з-за стрімкого скорочення бюджету Пенсійного фонду.

Також "Знай. ua" писав, що пенсійний фонд кинув ветерана АТО.Державна структура, здається, відпрацьовує нову схему, як обманювати людей.