Захопленого у полон українського моряка Дениса Гриценка готують до психолого-психіатричної експертизи.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Зокрема, він розповів, що під час зустрічі з українцем він розповів про дуже важливе рішення ПАРЕ, яка засудила агресію Росії у Керченські протоці.

Крім того ув'язнений український моряк цікавився про стан інших утримуваних моряків.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Під час сьогоднішньої зустрічі з підзахисним, Денисом Гриценком, я розповідав йому про те, як проходили дебати в ПАРЄ при прийнятті резолюції "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці". Він жваво цікавився цим, був задоволений підсумком. Гриценко також питав, як справи у інших українських моряків, хвилювався за стан поранених", - розповів Полозов.

Адвокат також додав, що протягом найближчих тижнів очікуються певні процесуальні дії проти українця.

"Ймовірно, будуть допити. Також триває підготовка до психолого-психіатричної експертизи", - сказав Полозов.

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер розповів, що США не рухатимуться далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнять українських моряків, захоплених в Чорному морі.

Крім того спецпредставник США закликав у терміновому порядку звільнити затриманих українських моряків, які й досі незаконно ув'язнені на території Росії.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера на міжнародній медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Крім того Волкер додав, що США володіють повною та об'єктивною інформацією відносно ситуації, яка відбувалась у Керченській протоці.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів в міжнародних водах, стрілянина по ним і моряки, які до сих пір затримані в Росії", - заявив він.

Нагадаємо, полоненого українського моряка в СІЗО заразили смертельною хворобою, безмежна жорстокість.

Як повідомляв "Знай.ua", російських моряків затримали в Африці з тоннами кокаїну.

Також "Знай.ua" писав, що блогер спрогнозував сумну долю Криму, люди звіріють від безвиході.

Клімкін: Українські моряки, затримані Росією на Азові, є військовополоненими