Весна в 2019 році настане пізно, оскільки в Україні збережуться заморозки. Теплу і сонячну погоду слід чекати у квітні.

Такий прогноз зробив харківський бабак Тимко, якого розбудили сьогодні, 2 лютого, в День бабака.

Наголошується, що бабак Тимко після того, як його розбудили, не зміг побачити свою тінь, що прямо говорить про ранню весні.

Степовий бабак Тимко живе на території біологічної станції Харківського національного університету ім. Ст. Каразіна. Він третій у династії бабаків, які передбачають погоду. Тимко III замінив свого батька – Тимка ІІ. Він передбачав погоду 7 років, а потім пішов на заслужений відпочинок.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

На території України, у Львівській області проживає ще один бабак на ім'я Маруся. Її також розбудять і виманять з нори 15 лютого, в день Стрітення Господнього.

День бабака – традиційне народне свято США і Канади, і Україна його успішно перейняла. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати за бабаком, який вилазить зі своєї нори. З його поведінки можна спрогнозувати, коли настане весна.

Нагадаємо, Синоптики приголомшили українців прогнозом на тиждень: репетиція весни закінчилася

Зараз в Україні спостерігається незвичайне для цієї пори року потепління. Однак синоптики предупреждают, що вже в середині наступного тижня в країну повернуться сніг і морози.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Потужна магнітна буря вдарить по українцях: метеозалежним назвали "чорну" дату

1 і 2 лютого будуть складними днями для метеозалежних людей, хоч і магнітні бурі обіцяють бути порівняно слабкими. А ось з 19 по 21 лютого очікується досить сильна магнітна буря, яку цілком можна відчути, навіть якщо ви не є метеозалежним.

Також Знай.ua" писав про те, що Погода на лютий: стихія зіпсує українцям настрій і здоров'я

Свій прогноз погоди в Україні на лютий повідомив Гідрометцентр. Як виявилося, останній місяць зими буде досить мінливий. Середня температура місяця буде від нуля до п'яти градусів морозу.

Також українські синоптики попереджають, що погода в лютому 2019 року в Україні буде близькою до норми. Однак, тепло протримається лише до 7 лютого. Передає Хвиля.