Все быльше в суспльстві обговорюється питання страхування життя. Проте українці не квапляться нести гроші щомісяця до спеціальних фондів, а причиною тому є недовіра людей до подібних фондів, адже громадяни не можуть бути в певненими, що не втратять їх.

Щоб люди несли гроші, фінансова система повинна заслужити довіру. Тому потрібно створити Фонд гарантування вкладів, як один із механізмів її відродження. Щоб після банкрутства страхової компанії, клієнти могли отримати свої гроші в межах гарантованої суми.

Про це розповіла керівник Інституту громадянських свобод Галина Третьякова, - пише "businessua.com".

страхування здоров'я та життя


"Захист в небанківському секторі має бути на такому ж рівні, як у банківському. Тобто на рівні 200 тисяч гривень. До кризи 2008-2009-х в США захист за банківськими депозитами становив $100 тисяч. У компанії страхування життя - $250 тисяч. Після кризи виплати зрівняли - до $250 тисяч", - говорить Галина Третьякова.

Законопроект про гарантування вкладів страхування життя, який схвалила Нацкомфінпослуг, стосується тільки тих клієнтів, за яких буде внесена сума у Фонд гарантування. Тим, хто втратив страхові внески раніше, кошти потрібно виплачувати з державного бюджету.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

прийом у лікаря

"До 2013-2014-го не було жодного випадку банкрутства страховиків. Під час кризи з ринку пішли 5 компаній. Вони не виконали зобов'язання перед клієнтами на суму більше 300 мільйонів гривень. Зараз більше 22 тисяч осіб об'єдналися на базі громадської організації. Проти 4 компаній порушили кримінальну справу. За законом, компенсацію їхнім клієнтам повинні виплачувати з держбюджету", - пояснила експерт.

гроші

Нагадаємо, українцям розповіли, як викликати швидку допомогу за новими правилами.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розповіли, як не заразитись грипом та основні методи профілактики смертельного захворбвання.

Також Знай.ua писав про те, що доки чиновники співають про успіхи медичної реформи, українці показали їм реалії та як їх обслуговують в лікарнях.

Дивіться: Що робити, коли у дитини піднялась температура тіла