Все ще викликаєте швидку допомогу під час високої температури? Не хвилюйтеся, більше цього робити не треба. Здивуєтеся – чому, тоді запитайте про це у виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Саме вона порадила забути про лікарів у таких випадках.

Про це нагадав юрист Михайло Шнайдер, назвавши такі заяви "апогеєм медичної реформи":

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Кілька днів тому Супрун заявила, що швидка допомога не повинна приїжджати за викликом до пацієнтп з температурою нижче 40 градусів. "Є дуже чіткі причини, чому варто викликати швидку і коли швидка повинна виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є болі в серці, або проблема з диханням" -пояснила Уляна Джорджевна. Також вона додала, що на 103 потрібно дзвонити тільки в екстреному випадку і коли чекати можна. У мене немає слів. Це той самий випадок коли думаєш, що ми вже досягли дна, але раптом знизу постукали ...", - іронізує Шнайдер.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ну якщо вже Супрун каже не телефонувати лікарям, то доведеться нам із вами рятуватися самотужки. Для цього запам'ятайте кілька основних правил, які допоможуть вам знизити температуру без аптечних препаратів:

Багато пиття

Перше і основне правило під час температури - багато пити. Що більше ви п'єте рідини, то частіше й об'ємніше відбувається сечовипускання, а, отже, швидше виводяться токсини. До того ж, під час температури хворий активно пітніє і втрачає вологу з організму, а допускати зневоднення ніяк не можна.

Обтирання та компреси

Щоб знизити температуру, протирайте тіло рушником, змоченим у холодній воді (можна з додаванням оцту), або прикладайте його у вигляді компресу до найбільш "теплообмінних" зон: лоб, нижня частина потилиці та шия, пахви, зап'ястя, долоні і стопи. У міру нагрівання компресу його необхідно міняти. Не забувайте при цьому постійно заповнювати водний баланс в організмі.

Вітамін С

Відомо, що вітамін С сприяє підвищенню імунітету, що, як ніколи, доречно під час лікування ГРВІ. Якщо жар викликаний саме застудою, введіть в раціон цитрусові, чорну смородину, малину, обліпиху, вишню, шипшину.

Чого не можна робити при високій температурі

Не замотуйтесь в 20 ковдр

Не ставте гірчичники. Причина та ж, плюс якщо гірчичники перетримати — можна дістати опік.

Під забороною також теплі компреси, гарячі ванни, парилки тощо.

Відмовтеся від продуктів, які активізують кровообіг, типу кави й алкоголю.

Не потрібно нагрівати та зволожувати повітря в кімнаті. Це сприяє більш швидкому розмноженню бактерій і може тільки погіршити стан. Краще регулярно провітрюйте приміщення, але уникайте протягів.

Дивіться: Що робити, коли у дитини висока температура?

Нагадаємо, водій авто пересів у метро і склав Кличку цілий список скарг. Як повідомляв портал "Знай.ua", 5 років президентства Порошенка показали за 40 секунд. Також "Знай.ua" писав, СБУ затримала куму головного антикорупціонера на хабарі.