Чиновникам середньої ланки, мабуть, вже давно нагадували про те, що "брати хабарі – це погано", і ще більше незаконно. Саме тому нещодавно у Фастові одна з них не втрималася, почувши запах грошей і забула про свою посаду.

Жінку затримали співробітники СБУ, як то кажуть "на гарячому". Але найцікавіше зовсім не це – вона виявилися кумою головного борця з корупцією в Україні, керівника САП Назара Холодницького.

Холодницький та Луценко
Холодницький та Луценко

Про це повідомив на сторінці у Facebook юрист Михайло Шнайдер.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Це Аня. Вона заступник глави Фастівської прокуратури і за сумісництвом кума головного борця" з українською корупцією - Назара Холодницького. Вчора співробітники СБУ затримали нашу "героїню" при отриманні неправомірної вигоди в розмірі - 3 тисяч доларів і 10 тисяч гривень. Зверніть увагу на коробочку для зберігання грошей. Це просто прекрасно", - зазначив Шнайдер, додавши фото затриманої чиновниці.

Як відомо, згідно статті 368 Кримінального Кодексу України, одержання службовою особою в будь-якому вигляді хабара за виконання чи невиконання в інтересах того, хто дає хабара, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Одержання хабара у великому розмірі, або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара, карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Чи покарають родичку Холодницького за всією суворістю закону, поки невідомо.

Дивіться: Холодницький і його армія охоронців

Нагадаємо, Зеленський розповів про стосунки із Коломойським та Тимошенко. Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук відмовився балотуватися у президенти України. Також "Знай.ua" писав, Зеленський показав найбільшу проблему України.