Сімейні лікарі в Україні станом на 2019 рік отримують середню зарплату від 15 000 до 25 000 гривень. В. о Міністра охорони Здоров'я Уляна Супрун повідала про це в інтерв'ю «Радіо Свобода».

"На рівні сімейних лікарів первинної ланки - (зарплата досягає ред.) від 15-ти до 25-ти тисяч. Це в залежності від кількості пацієнтів і в якому місці, і від того, це педіатр або сімейний лікар, або терапевт", - сказала глава Моз.

Чиновниця додала, що близько 80% українців вже обрали сімейного лікаря і залишилися повністю задоволені послугами. У цій заяві Супрун послалася на дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

"Три чверті вже задоволені своїми лікарями", - додала в.о. міністра.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вона пов'язує збільшення заробітної плати з впровадженням нових правил оплати, коли людина вибирає свого сімейного лікаря сам.

"У тих лікарів, які насправді є хорошими лікарями, багато пацієнтів, за кожного пацієнта вони отримують кошти, і врешті вони мають новий трудовий договір зі своїм медичним закладом. Вони вже не прив'язані до тарифної сітки. І за кожного пацієнта отримують якусь частину грошей", - пояснила Супрун.

Як повідомлялося, Національна служба здоров'я України під час третьої хвилі підписання договорів з медичними закладами первинної медичної допомоги отримала від них 1207 заявок. Тільки 10 заявок були відхилені через невідповідність вимогам.

За підсумками "першої" і "другої хвилі" укладення договорів НСЗУ уклала договори з 623 медичними закладами первинної медичної допомоги, 85 і яких – приватні, і виплатила їм 2,45 млрд грн. по системі "гроші йдуть за пацієнтом".

Нагадаємо, Уляні Супрун дісталося на горіхи від «Кварталу 95»: врятує від усіх хвороб. Гумористи потроллілі чиновницю, мало не здалося.

Нагадаємо, розлючені українці передали Супрун привіт: Реалії лікарні – оголені дроти і тріщини в стінах.

У мережі з'явилися фотографії однієї з больничных палат Києва. І стан приміщення залишає бажати кращого. Справа навіть не в чистоті, а знаходиться в таких умовах, тим більше хворим людям, просто небезпечно для здоров'я і навіть життя.

Нагадаємо, стала відома причина страшної епідемії кору в Україні: немає навіть в спеціальних аптеках.

Ось вже довгий час в Україні лютує епідемія кору.

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому епідемія кору стрімко охоплює України: скотилися минулого століття. Вчений зазначає, що якщо не прийняти заходів, то ситуація може бути сумна.

Знай. ua писав, що президента терміново прооперують: що сталося і хто його замінить. Президенту доведеться залишити посаду на 48 годин.