Сьогодні продається велика кількість косметичних засобів для дитячої шкіри. Тому не дивно, що батьки задаються питаннями: чи безпечно їх застосовувати, чи потрібні вони взагалі, а якщо так, то яким засобам надати перевагу?

На всі ці питання дав відповідь український педіатр Євген Комаровський.

За словами улюбленого всіма мамусями доктора, використання косметичних засобів фактично завжди є наслідком порушень основних правил догляду за дитиною.

Про це він сказав, відповідаючи на питання читачів, чи потрібно використовувати косметичні засоби для догляду за шкірою немовляти.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Якщо дитина дихає прохолодним вологим повітрям, якщо на ній немає надмірної кількості одягу, то вона в абсолютній більшості випадків не перегрівається і не має проблем зі шкірою, тому додаткових косметичних засобах не потребує", – пояснює лікар.

Комаровський спростував один із найбільш поширених міфів. Прийнято вважати, що обробляючи дитину косметичними засобами, ми тим самим забезпечуємо профілактику виникнення проблем зі шкірою.

Доктор Комаровський вважає, що це принципово неправильний підхід.

"Профілактика порушень цілісності шкіри – це перш за все температурний режим, параметри повітря і одяг. А косметика глибоко вторинна", – говорить лікар.

За його словами, якщо на додаток до адекватного режиму повітря і адекватного одягу використовуються якісні одноразові підгузники, то води і вкрай рідко використовуваного мила (коли кудись заповз і забруднився) більш ніж достатньо.

Проте косметичні засоби по догляду за шкірою дома все-таки мають бути. Їх застосування базується на головному фізіологічному принципі: зволожувати сухе і підсушувати мокре. Звідси доцільність мати якийсь зволожуючий крем і присипки.

"Цих двох позицій в більшості випадків досить з точки зору лікаря-педіатра, але зовсім недостатньо, як з позиції виробника косметики, так і з точки зору більшості мам, для яких придбання дитячої косметики є одним з варіантів прояву батьківської любові", – стверджує Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський спростував міф про популярний противірусний засіб

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також Знай.ua писав, Комаровський навчив матусь міряти температуру.