Взимку надзвичайно високий епідеміологічний період. Доктор Комаровський розповів, як побороти віруси, не фінансуючи різних шарлатанів, які продають диковинки й іменують себе "блокаторами".

Поради популярного дитячого харківського педіатра Євгена Комаровського допомогли тисячам батьків у вихованні та догляді за дітьми. Тепер вын розповів про "чарівний амулет", який зараз увірвався в моду, і позиціонує себе як зовнішнім захисником від вірусів.

В 21 столітті тенденція обважувати себе амулетами від хвороб на жаль зберігається, розповів доктор Комаровський у своєму ролику-раді.

Педіатр згадав, що є люди, які люблять носити "прикраси" із плодів, випаровування яких мають якийсь противірусний ефект. Доктор Комаровський в цілому відніс ці способи в розряд плацебо.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Інакше кажучи, браслети з часнику і цибулі вам не зашкодять, але й не допоможуть.

Доктор Комаровський продемонстрував відео "блокатор", який пропонують купити і повісити собі на шию. У результаті, як стверджують продавці, віруси "будуть шарахатися" від такої людини.

Проте, Євген Комаровський розвінчав міф про те, що носінням такого засобу на шиї ви забезпечите собі противірусний простір.

Доктор Комаровський акцентував свою увагу на тому, що віруси містяться не тільки в повітрі, але і на руках, одязі та інших побутових предметах.

Основною профілактикою, за словами педіатра Євгена Комаровського, є часте провітрювання і миття рук.

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів, як привчити дітей до самостійності: це не жорстокість. Що стосується самостійності, то втручатися в спроби дитини що-небудь зробити треба лише тоді, коли це загрожує безпеці чи здоров'ю її або кого-небудь ще. Якщо ж ні, то нехай робить все сама, помиляється, переробляє, домагається бажаного результату, після чого отримує заслужену похвалу і нагороду.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.