Нещодавно Збройні сили України перевірили готовність авіації відобразити ймовірний удар противника. Для цього українські військові підняли над Азовським морем бойові літаки. Відео масштабних навчань оприлюднив телеканал ICTV.

Наголошується, що маневри української армії над Азовським морем стали повною несподіванкою для президента Російської Федерації Володимира Путіна, який намагається зберегти контроль у морі і над ним.

Відомо, що участь у перевірці готовності взяли штурмовики, винищувачі, бойові вертольоти і десантно-штурмові підрозділи. У ВСУ підкреслили, що авіація вирушила в небо з повністю оснащеним боєкомплектом.

Під час навчань армія відпрацювала механізми протистояння ворогові на випадок атаки бойових підрозділів Росії з моря. Штурмовики «Су-25» прикривали кораблі, які вийшли в море, а винищувачі «Міг-29» у свою чергу забезпечували безпеку польоту для них.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім того, українські десантники також проводили навчання. Підтримку військовим надавали бойові вертольоти. Завданням для них було зупинити і знищити ворога, який нібито зміг прорвати українську оборону і просунутися їй в тил.

При цьому десантникам допомагала берегова артилерія, снаряди для якої, згідно з наміченими планами, вже до 2019 року почнуть постачати українські підприємства

Нагадаємо, що в цьому році в Україні запланували два призови на строкову службу в армії. Кожен із закликів триватиме три місяці. Про це сказано в указі президента України від 30 січня.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські військові гідно відповіли на атаку бойовиків у районі селища Золоте на Луганщині, в ході якої загинув боєць ЗСУ і четверо було тяжко поранено. Робота ЗСУ проходила непомітно: противник відчував себе "дуже спокійно і вільно".

Також портал Знай.uа писав, що російська сторона вздовж українського кордону розмістила принаймні 28 батальйонних тактичних груп, які знаходяться "в готовності до негайного застосування".