Екологи по всьому світу заявляють, що глобальне потепління невідворотньо змінює планету. Затоплення населених пунктів не уникнути, Україна також не залишиться такою, як є зараз.

Про це пише видання "Дзеркало тижня".

Лише через 80 років Україна може перетворитися на Венецію. В Україні в прогнозовану зону затоплення потрапило 590 населених пунктів. Такі міста як Херсон, Миколаїв, Бердянськ, Маріуполь і Керчі можуть піти під воду в найближчі кілька десятків років, якщо викиди парникових газів не скоротяться та країни повністю не перейдуть на відновлювані джерела енергії вже до середини століття.

Представниця громадської організації "Екодія" Софія Садогурська попередила про те, що на початку 22 століття температура повітря підвищиться на 4 градуси за Цельсієм, а рівень Чорного і Азовського морів підніметься мінімум на 82 сантиметри.

Усі дії, які робить людство для уникнення екологічної катастрофи, є недостатньо ефективними. Вони не зможуть втримати зростання температури повітря в межах 2 градусів Цельсія. Україна також має свій значний вклад у підвищенні температури. Так порівняно із "базовим" 1990 р. Україна має один із найнижчих рівнів викидів парникових газів за всі роки незалежності.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім населених пунктів, у прогнозованій зоні затоплення можуть опинитися 626 екологічно небезпечних об'єктів. Зорема, 13 сміттєзвалищ, 36 очисних споруд і 445 промислових майданчиків. Наприклад, під загрозою опинилися такі великі промислові об'єкти, як меткомбінат "Азовсталь" у Маріуполі та ставки-відстійники кримського заводу "Кримський титан", який торік уже став причиною екологічної катастрофи поблизу Армянська.

Нагадаємо, що екологи б'ють на сполох: глобальне потепління вже змінило кліматичні зони, і це тільки початок.

Як повідомляв портал "Знай.ua", танення льодовиків, світовий потоп, вимирання видів: вчені пророкують Землі "повернення" на 3 млн років назад.

Також "Знай.ua" писав, п'ять найбільших в світі м'ясо-молочних компаній, включаючи Тайсон, Каргілл з США і молочні фермери Америки, щорічно відповідають за збільшення викидів парникових газів більше, ніж будь-яка з найбільших у світі нафтогазових компаній.