Пенсійний фонд намагається покладатися в своїх касових розривах на казначейство, а це неправильно.

Про це повідомоляє "Хвиля".

Зокрема, експерт з питань пенсійної реформи реанімаційне пакету реформ Галина Третьякова в ефірі одного з телеканалів розповіла, що ще у минулому році експерти виявили недоліки відносно планування щодо касового розриву у Пенсійному фонді.

"Це можна довести тим, що в кінці року, в грудні, ми міняли фінансування бюджеа Пенсійного фонду ще майже на 11 млрд грн від запланованого 134 млрд грн ... Пенсійний фонд намагається покладатися в своїх касових розривах на казначейство. Це не правильно. Це треба було закладати в державний бюджет при плануванні в 2016 році. Цього не заклали під час розмов Мінфіну з Пенсійним фондом, тому він (касовий розрив) і виник", - зазначила Галина Третьякова.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Проте вона тут же додали, що у нинішньому році керівництво державного органу все ж впоралось із прогалиною та виправило помилки.

Крім того вона розповіла, чи будуть затримки при виплаті пенсій у момент виборів та шалених політичних баталій. Третьякова відзначила, що все залежить від кадрів, які зараз розставлені на найвищих посадах Пенсійного фонду.

"На жаль, правління у нас формується в тому числі і за рахунок політиків. Там є народні депутати. Тому нам треба "перезавантажувати" корпоративне управління, і в правлінні повинні бути не політики, а "робочі конячки", фінансисти, які розраховують і затверджують", - зазначила Третьякова.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні на 2019 рік заплановано три індексації пенсій. Підвищення виплат очікуються у березні, липні та грудні.

Влітку надбавка складе 67 гривень, а в грудні - 74 гривні. Найбільш відчутним стане весняне підвищення - пенсії зростуть в середньому до двадцяти відсотків.

У липні пенсії перерахують знову відповідно до нового прожиткового мінімуму, а в березні індексація фактично примножить пенсійні виплати тих, у кого було оновлення пенсії, на коефіцієнт. Він наполовину складається з росту фонду заробітної плати і наполовину - з інфляції.

Наприклад, з урахуванням оновленого показника заробітної плати (перерахунок здійснювався в 2017) українець із середньою зарплатою і 40 роками стажу отримує близько 1505 грн. У березні 2019 ця пенсія може зрости до тисяча сімсот шістьдесят одна гривень (збільшення на 256 гривні в цілому).

Нагадаємо, лютий потужно вдарить по гаманцях українців.

Як повідомляв "Знай.ua", українців насмішили новими сумами виплат при народженні дитини.

Також "Знай.ua" писав, що влада підрахувала, скільки українці витрачають на комуналку.

Пенсії для українців зростуть найближчис часом на 17% - ПФУ