У понеділок, 4 лютого, один український воїн загинув, ще один отримав поранення в результаті бойових дій на Донбасі. У відповідь шість окупантів були знищені і ще четверо отримали важкі поранення, про що повідомляє прес-служба Операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться: "Російські окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню, у тому числі чотири рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У смузі дій оперативно-тактичної групи "Схід" обстріл позицій наших захисників велися: двічі з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів — в районі селища Опитне".

Поблизу селища Невельське відкривали вогонь зі стрілецької зброї. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції піддалися обстрілу з великокаліберних мінометів і кулеметів, а також гранатометів різних систем, у тому числі поблизу хутора Вільний. Крім цього, українські воїни обстрілювалися неподалік від Кримського і Новолуганского.

Також повідомляється про те, що в понеділок, 4 лютого, на Донбасі загинув Микола Рудник - доброволець з Львівської області. У повідомленні сказано: "Микола Андрійович Рудник був членом Конгресу українських націоналістів, одним із засновників Народного Руху України, організацій "Просвіта", "Тризуб", активно брав участь в подіях Евромайдана і показував гідний приклад для молодих націоналістів".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як розповіли друзі загиблого, Микола завжди був чоловіком з активною життєвою позицією, істинним патріотом України. З цієї причини він страждав в радянські часи, а також змушений був протягом тривалого часу ховатися за кордоном. Був чудовим спортсменом, писав вірші і був закоханий у рідне слово, а також мав неабиякий талант скульптора.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що населення України до 2030 року може скоротитися, причому набагато – на 6,8%. Також експерти заявили про те, що кількість працездатного населення зменшиться ще більше.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Олександр Турчинов передбачив, що Росія активізується в 2019 році, а саме можливе повернення до сценарію повномасштабної війни проти української сторони на Донбасі.

Також "Знай.uа" писав, що фотографії мертвої залізниці у Донецьку вразили українців.