У Луганській області в місті Старобільськ в одному з кафе українцю відмовилися подати чай за те, що він говорив з обслуговуючим персоналом рідною мовою. Про скандал написав у своєму Facebook сам постраждалий.

За словами дискримінованого українця, продавщиця заявила «Чая нєт» у відповідь на ввічливі прохання говорити з ним по-українськи. «Як хочу, так і кажу», - вишкірилася розлючена продавщиця.

Продовження історії одного московського генделя "шаурма-бліни" в Старобільську, Луганської області. Продавець...

Geplaatst door Bandera Slobozhanskiy op Dinsdag 5 februari 2019

Чоловік викликав поліцію. Як видно з відео, копи були російськомовними, але оскільки закон зобов'язував їх говорити українською вони намагалися це робити. Виходило не дуже грамотно і переконливо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Geplaatst door Bandera Slobozhanskiy op Dinsdag 5 februari 2019

«Цілком очікувано поліцейські скоріше захищали права російськомовної нахабу, з чого роблю висновок, що мова має ключове значення, вона об'єднує, формує світоглядні та етнічні ознаки цілого народу або певної національної меншини, у даному випадку – знахабнілого, ворожого до українців russian меншини.

Було написано заяву про порушення прав споживача та дискримінацію мене за етнічною і мовною ознакою продавцем генделя.

П. С. Ми ще довго будемо воювати за право жити на своїй землі, оскільки державна влада не представляє інтереси українців, а часто діє на догоду ворогові. Ніяка поліція не захищає права українців, тому ми залишаємо за собою право на самозахист.

Нагадаємо, раніше ми писали про скандал у відділенні Укрпошти у Луцьку: там теж мав місце факт мовної дискримінації.

"Знай.uа" на "Укрзалізниці" нечуваний скандал: "подумаєш, у нас всі так роблять".

В одному з потягів "Укрзалізниці" стався гучний мовний скандал. Тепер військовослужбовець ЗСУ хоче домогтися звільнення співробітниці, яка відмовилася обслуговувати його українською мовою.

Інцидент стався в поїзді Миколаїв – Івано-Франківськ, де чоловік вимагав притягнути до відповідальності співробітниці поїзда, яка відмовилася обслуговувати його державною мовою.

Раніше Вадим Новинський заявив в ПАРЄ про порушення Європейської Конвенції з прав людини в Україні.

Як повідомляв Знай.uа двадцять хуліганів показали російський характер: зловили трьох підлітків, поставили на коліна, побили, втекли.

Знай.uа писав у Борисполі "вчитель англійської" з Марокко накинувся на прикордонника: відео.