Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду закликав українців займатися любов'ю, а "про документи подбає Мін'юст".

Цю інформацію передає "ХВИЛЯ".

Зокрема, міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що в Україні мають намір ввести послугу Е-малятко, за допомогою якої сім'ї з новонародженими зможуть оформити документи на дитину, грошову допомогу, інші документи в режимі онлайн.

"Діти – це найдорожче, що у нас є, тому потрібно завжди в них інвестувати найкраще. Займайтеся любов'ю, а про документи подбає Мін'юст". Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, Петренко зазначив, що 14 лютого органи реєстрації шлюбів у Києві працюватимуть до 24:00, і можна буде користуватися послугою "шлюб за добу".

Павло Петренко

Нагадаємо, що закон "Про запобігання та протидію домашньому насильству" набув чинності 11 січня. В нього внесли кілька нових трактувань, обмежень і покарань.

Навколо нового "закону про секс" відразу ж з'явилося багато чуток і домислів. Деякі вирішили, що відтепер потрібно буде отримувати розписку із згодою на близькість. Чоловіки висловлюють свої побоювання, не читають сам закон і бояться звинувачень і шантажу з боку жінок. Однак це має мало спільного з реальним станом справ, адже новий закон покликаний захистити від насильства як жінок, так і чоловіків.

Поправки до Кримінального кодексу змінюють саме трактування поняття зґвалтування. Раніше для кваліфікації таких дій потрібно було довести, що ґвалтівник застосовував силу або погрожував жертві. Тепер «закон про секс» свідчить, що для цього достатньо відсутності добровільної згоди на статевий акт. Принцип згоди стане ключовим в судових розглядах.

Як повідомляв Знай.ua, юних українок продавали в секс-рабство. Правоохоронці затримали підозрювану у міжнародному аеропорту "Харків".

Також Знай.ua писав, що Супрун пояснила, що таке згода на близькість: це просто, як чай. Уляна Супрун розклала по поличках питання сексуальної згоди в парах.