Окупаційна влада Криму планує осушити русла найбільших річок півострова. Таким чином терористи збираються вирішити проблему з дефіцитом прісної води.

Воду річок збираються перенаправити по трубах в степ. Про таке "геніальне" рішення окупантів повідомило видання РИА Новости Крым. Що при цьому відбудеться з родючими долинами Бельбека, Качи і Салгира, окупанти не пояснили.

Проект наразі ще розробляється. Над ним працюють севастопольська компанія "Енергостальпроект" та Кримський федеральний університет ім. В.І. Вернадського. Мета проекту - відібрати воду з річок Чорна, Бельбек, Кача, Альма, Західний Булганак та Салгир.

Пояснюють окупанти свої дії так: ці річки скидають протягом року близько 290 мільйонів кубометрів прісної води в Чорне море, в той час як дефіцит води в Криму становить 200 мільйонів кубометрів.

"Ми пропонуємо воду цих річок перед скиданням в море перехопити і направити в Міжгорне водоймище, яке раніше наповнювалося за рахунок дніпровської води. Потім, за існуючим Сакським каналом, передати воду в основну гілку Північно-Кримського каналу і підживити Західний і Східний Крим, забезпечити водою міста Армянськ, Джанкой, Феодосію і Керч ", - цитує видання слова директора севастопольської компанії Віталія Кульченка.

При цьому в Криму навіть не усвідомлюють, яка буде ціна кубометра отриманої таким способом води. "Новатори" визнають, що оперують старими відомостями, отриманими ще в 80-х роках.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Нагадаємо, на території Керчі, в анексованому Росією Криму, екологічна катастрофа.
Громадські працівники та науковці попереджають про непоправні наслідки видобутку піску з Нижньо-Чурбашенського сховища.
Виявилося, що в районі промивання піску практично одразу після знищення частини дамби почали гинути тварини.
Злив хімікатів йде прямісінько в канал, з'єднаний із морем. У підсумку весь бруд від промивання і видобутку піску потрапляє на міський пляж. Медики повідомляють, що у жителів Приозерного через це підвищилася кількість хронічних бронхо-легеневих захворювань.

Як повідомляв портал Знай.ua, так звана "влада" анексованого Криму визнала, що український півострів є одним із найбільш дорогих курортних напрямків Росії.

Також Знай.ua писав, комусь із наступних президентів Росії доведеться повернути Крим Україні, інакше у РФ не буде майбутнього. Таку думку висловив російський журналіст Олександр Риклін.