На території Криму окупанти розгорнули 16 пускових ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон".

Про це повідомляє "Укринформ".

В окупованому Криму військові РФ провели ракетні вчення. Головна мета - випробування протикорабельного берегового ракетного комплексу "Бал".

Окупанти назвали маневри "плановими навчаннями з відпрацюванням практичних навичок з нанесення умовних ракетних ударів при розгортанні з маршу".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Екіпажі стартових батарей відпрацювали розміщення техніки на різних позиціях (вихід, зміна бойового порядку, розгортання і розташування після застосування зброї).

У ході підготовки розрахунки виконали електронні пуски ракет. Результатами навчань командування окупантів залишилося задоволене. Армійці РФ відзвітували, що завдання виконано "у відповідності з діючими тимчасовими нормативами".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація зараз перевіряє реакцію своїх громадян на можливу деокупації Криму і повернення півострова під контроль України.

Про це заявив екс-віце-прем'єр АР Крим Андрій Сенченко. Він переконаний, що зараз уряд РФ спостерігає на думку росіян, по можливості, повернути окупованого півострова. Вони тестують реакцію населення. А коли список санкцій і тиск будуть на тому рівні, що вони будуть відчувати, як конструкція хитається і знаходиться на межі руйнування - тоді почнуться серйозні переговори", - сказав Андрій Сенченко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нещодавно експедиційний корабель USS FortMcHenry військово-морського флоту США увійшов у Чорне море для підтримки безпеки.

В Міноборони РФ не забарилися з реакцією: відразу заявили, що "взяли дії судна під свій контроль". У відомстві відзначили, що корабель військово-морських сил США потрапив в акваторію Чорного моря в 21:00 за московським часом (20:00 за київським часом) 6 січня.

"Знай.uа" писав, що в окупованому Криму 7 осіб були позбавлені волі в рамках політично мотивованих справ, з них 13 - цивільні особи. Серед них є громадські активісти, наприклад, Сервер Мустафаєв, Енвер Бекіров, Євген Каракаш. Ще 24 людини - українські моряки, які є військовополоненими".