Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі, повідомляє OBOZREVATEL.

Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби.

"За легендою навчань, судно-порушник, ігноруючи запити і законні вимоги корабля Морської охорони і катерів ВМС ЗСУ, здійснювало небезпечні маневри на великій швидкості і намагався наблизитися до берега для можливої висадки диверсійної групи", — сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При підтримці артилерії з берега і авіації "судно-порушник" було зупинено і заблоковано, "висадку диверсійних груп" не допущено.

"Командувач Об'єднаних сил відзначив високий рівень підготовки і чітку злагодженість роботи екіпажу корабля Морської охорони "Донбас", де був присутній особисто і мав можливість спостерігати не тільки за діями і маневрами, але й оцінити управлінську діяльність командира корабля, навчання персоналу", — підкреслюється в повідомленні.

"Такі навчання дають нам вдосконалювати свої професійні навички, додатково перевірити злагодженість усіх взаємодіючих сил та бути завжди напоготові для реагування на розвиток подій в зоні відповідальності", - сказав командир корабля Морської охорони "Донбас" капітан 3 рангу Дмитро Глушак.

Нагадаємо, екіпаж "Норду" може спокійно повернутися додому, але це не точно.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.