Працівникам бюджетної сфери обіцяють більшити виплати. Вже в лютому 2019 оклади зміняться, щоправда суттєвого покращення годі чекати.

Зазначимо, всі оклади і ставки формуються за єдиною тарифною сіткою. Вона ділить фахівців на 25 розрядів, які залежать від кваліфікації і посади. Так, згідно сітці, ректор і проректор вузу мають 22-24-й тарифні розряди, а вчитель і викладач - 10-14-й, - пише "Бізнес. Медіа".

гроші

Найменшу заробітну плату отримують некваліфіковані працівники, їх, відповідно до тарифної сітки, відносять до 1-2-го розрядів. До цьієї категорії працівників можна віднести гардеробників, кур'єрів, підсобних робітників, вантажників, сторожів, прибиральниць, швейцарів, ліфтерів, контролерів і т.д.

Ставка для працівників кожного розряду розраховується з базової ставки працівника першого розряду. Таким чином, ставку множать на коефіцієнт. У 2018 році базова ставка становила 1762 гривні. Протягом року тариф збільшувався і на кінець минулого року склав 1921 гривні.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто зазначити, що раніше планувалося ставку бюджетника 1-го розряду прирівняти до мінімалки, але потім плани змінилися і ставка сьогодні дорівнює прожитковому мінімуму. На сьогодні мінімальна зарплата, яка з 1 січня 2019 року склала 4173 гривні, це істотно вище прожиткового мінімуму.
Таким чином, ставка працівників бюджетної сфери, які займають посади з числа перших дванадцяти розрядів, у цьому році не дотягне навіть до мінімальної зарплатні.

Нагадаємо, наскільки збідніли українці за рік, показали на прикладі купівельної спроможності найважливіших продуктів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, авіакомпанія МАУ на межі катастрофи, зарплати затримують, працівників звільняють.

Також Знай.ua писав, що розкрито кілька найпопулярніших схем обману відомими банками України.

Дивіться: Скільки заробляють депутати в Європі та Україні