З вівторка, 5 лютого, в Україні стартувала реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Обов'язковою умовою для проходження тестування є правильна реєстрація. Про це сказано в наказі Міністерства освіти і науки України.

Випускники шкіл та студенти професійно-технічних закладів та коледжів можуть зареєструватися для проходження тестування у своєму навчальному закладі.
Готовий пакет документів потрібно подати відповідальній за реєстрацію особі у навчальному закладі або самостійно відправити у реєстраційний центр (для випускників минулих років).

Якщо абітурієнт отримає сертифікат, реєстрацію можна вважати успішною. Документ буде відправлено в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням учаснику тестування. Документ прийде на адресу навчального закладу або на адресу відправника. Після цього на сайті Українського центру у кожного учасника ЗНО з'явиться індивідуальна сторінка, пік-код до якої буде вказаний на сертифікаті.

Варто відзначити, що в 2019 році в процедурі ЗНО з'явилися деякі зміни. Абітурієнти, які проживають на тимчасово окупованій території і переселенці можуть подати документи в основний період реєстрації. У додатковий період документи зможуть подати абітурієнти, які брали участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони України.
Раніше Знай.uа повідомляв, результати ЗНО випускників одинадцятих класів підуть в атестат замість підсумкового іспиту. Крім того, тестування потрібно буде проходити і студентам коледжів і дев'ятикласникам.
Також Знай.uа писав, у новому 2019 році, за традицією, перед офіційним проведенням зовнішнього незалежного оцінювання відбудуться пробні іспити. За словами експертів, пробне ЗНО не обов'язково здавати, однак ті, хто його пройде буде знати всі тонкощі основного іспиту.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще