Вважається, що сьогодні небіжчики тужать по землі, по рідним і близьким і тому навідуються до живих родичів. Що потрібно зробити, щоб цього не сталося:

  • Провідайте могилу родичів, трохи приберіть її, принесіть квіти, поговоріть біля могили. Поставте свічку в церкві за упокій мертвих родичів. Це треба зробити, тому що зазвичай вони приходять саме до тим, хто давно не згадував про них, не провідував могил і не ставив свічок.
  • Покладіть під поріг сокиру;
  • Накресліть на вікнах і дверях маленькі хрестики вугіллям або крейдою;
  • Пустіть когось не з рідні переночувати у вас вдома. Чужа жива людина збентежить непрошеного гостя з потойбічного світу.
  • На вікнах і дверях потрібно розвісити гілки горобини або пучки кропиви.
  • На могилу насипте золу і скажіть: «Не ходіть по двору, душі сирітські! А підіть на західну сторону, там вам вічне радування». Тепла зола зігріває ознобні душі.
  • Замовте померлому молебень;
  • Окропіть двір і хату свяченою водою.

Якщо у вас є проблеми з грошима або ж ви просто хочете більше заробити, то погодуйте птахів, бажано саме синиць. При цьому потрібно говорити: "Собі клюйте, мені грошима плюйте." Коли будете гуляти з коханою людиною, завжди дивіться під ноги. Якщо ви спіткнетеся, то він буде пригадувати вам старі образи.

Люди, які народилися сьогодні, повинні зварити собі горохову кашу і з'їсти її. Горох дасть їм сили на весь рік, а іменинники стануть такими ж стійкими і міцними, як ці боби. Носити таким людям потрібно камінь талісман халцедон або алмаз.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, стало відомо, скільки українці будуть відпочивати на вихідних на Великдень. Нам світять справжні канікули. У Кабміні затвердили великодні вихідні. Зокрема, повідомляється, що в 2019 році українцям радять зробити 5 вихідних.

Як повідомляв Знай.ua, ось чому не варто ділитися планами на майбутнє. Бог допомагає знайти вірне рішення і шлях в житті.

Знай.ua повідомляв, в Дніпрі дівчина випадково відгуляла весілля з самою собою.

8 февраля — Федір Поминальник