В одному з польських міст заявили, що хочуть змінити стосунки зі Львовом, оскільки там прославляють Бандеру, що є "скандалом і провокацією".

Таку думку озвучили представники кількох польських громадських організацій. Про це інформує сайт politeka.net.

"Співпраця за принципом міст-партнерів тепер приносить нам сором і ганьбу. Вважаємо, що подальше партнерство можливо, за умови зміни ворожої, цинічної поведінки львівської міської влади щодо поляків, які живуть там, і припинення прославлення вбивць з ОУН-УПА", - пишуть автори листа.

Таку протестну ноту отримав президент міста Перемишль Войцех Бакун, а також Перемишльська міська рада, Перемишльський староста і представники ЗМІ.

Популярні новини зараз
Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

"Лист підписав депутат сейму Роберт Майк і представники Товариства пам'яті Перемишльської орлят, Об'єднання сібіраків, Національного товариства залізничних військ, Перемишльського округу Об'єднання стрільців "Стрілець", Підкарпатського об'єднання пілсудчиків і партії Корнеля Моравецкій (батько прем'єр міністра Польщі Матеуша Моравецкій) "Вільні і Солідарні", - йдеться у повідомленні.

До таких дій поляків підштовхнуло проголошення українцями 2019 року у Львівській області "роком Степана Бандери". А також відзначатимуть 110-у річницю з дня народження лідера ОУН.

Автори листа нагадали про суд у Варшаві в 1936 році, який засудив лідера ОУН до смертної кари за організацію вбивства Броніслава Пєрацького. Пізніше покарання змінено на позбавлення волі.

"Перемишль подарував українцям все, чого вони хотіли: будівлю Національного музею Перемишля, комплекс будівель школи при вул. Баштовій, Український народний дім, але українці зі Львова - тільки обіцяли," - йдеться у листі.

Нагадаємо, у Польщі сталося звіряче вбивство заробітчанина на ім'я Юрій Шай. Найстрашніше в цьому те, що з 26-річним хлопцем розправилися його ж співвітчизники – заробітчани з Донецької області.

Як повідомляв "Знай.ua", опубліковано рейтинг найкращих зарплат та вакансій.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, наскільки заробітчани розгодували бюджет України.